Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
12. 11. 2013,
14.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tone Tiselj Krim Mercator Krim Mercator liga prvakinj rokomet

Torek, 12. 11. 2013, 14.25

7 let, 12 mesecev

Krim imel v lanski sezoni načrt B, C, D in E, zdaj v tej vlogi Leipzig

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V soboto ob 17. uri rokometašice Krima Mercatorja čaka še zadnja tekma v prvem delu lige prvakinj. V Stožice prihaja oslabljeni Leipzig. Z zmago bi "tigrice" potrdile prvo mesto v skupini C.

Nihče ni prav zelo skakal od navdušenja po točki Krima na gostovanju pri Sävehofu. Ljubljančanke večino tekme niso bile prave, zaostajale za tri gole, se vrnile, še minuto in pol pred koncem vodile za dva gola, na koncu pa se je peta tekma lige prvakinj končala s prvim Krimovim remijem. Tone Tiselj priznava, da so bile večne slovenske prvakinje tudi že v boljši formi, da nihajo in težko "sestavijo" 60 minut dobre obrambe in napada. Veseli ga, da se je ekipa na Švedskem pri zaostanku dveh golov in ob dveh igralkah manj na igrišču odzvala spodbudno. Dobra stvar pri trenutni situaciji je vsekakor tudi, da so "tigrice" še vedno prve na lestvici v prvem delu z realnimi možnostmi, da tam tudi ostanejo.

V soboto ob 17. uri prihaja v Stožice ekipa Leipziga, ki so jo krimovke na gostovanju z najboljšo predstavo v tekmovanju ugnale, poleg tega pa so Nemke, ki imajo na računu zgolj dve točki in se poslavljajo od evropskih tekmovanj, močno prizadele tudi poškodbe. Na zadnji tekmi, z 22:25 so klonile pred Metzem, so imele na voljo zgolj 12 rokometašic. Katja Schülke, Luisa Schulze, Anna Müller, Anne Hubinger, Maura Visser, Julia Plöger so nemške "ranjenke", pri Krimu pa sploh še ne vedo, kdo sploh bo prispel v Ljubljano. Vseeno nemške podprvakinje razpolagajo s spoštovanja vredno prvo sedmerico, trener Tone Tiselj je razpravljal o petih res kakovostnih igralkah. "Na zunanjih položajih imajo štiri reprezentantke, dve nemški, Susann Müller in Saskio Lang, in dve poljski, Karolino Szwed in Karolino Kudlacz, in tu preti največja nevarnost. Seveda pa imajo tudi dve zelo kakovostni krili, nemško reprezentantko Natalie Augsburg in nizozemsko Debbie Bont, tako da so izrazito oslabljeni le na položaju krožne napadalke in nimajo pravih rotacij. Če bomo mi igrali v visokem ritmu, jih utrujali, potem njihova ekipa ne more 60 minut igrati na tako visoki ravni kot mi," pravi Krimov trener, ki verjetno ne bo mogel računati na krožno napadalko Oano Maneo. Romunko še vedno muči hrbet, v Stožicah pa ne bodo tvegali.

Na vprašanje o načrtu B na položaju krožne napadalke je Tiselj v luči številnih poškodb v lanski sezoni odvrnil: "Lani smo imeli načrt B, C, D in E. No, na črti lahko zaigrata tudi Linnea Torstensson in Nina Wörz, sicer pa je tudi Daniela Piedade v letošnji sezoni že dokazala, da je sposobna tudi sama nositi breme na črti." Zdaj je v takšni vlogi in posledično psihološki prednosti pravzaprav Leipzig, ki nima česa izgubiti. Torstenssonova vsekakor pričakuje ubranitev prvega mesta, "dober rezultat in igro, da bomo lahko med božičnimi prazniki mirno spali". Miša Marinček se ob Talidi Tolnai in Sergeji Stefanišin še ni naigrala, vseeno pa zagotavlja: "Ne pričakujemo drugega, kot da zasedemo prvo mesto v skupini C. Šle bomo na glavo."

Ne spreglejte