Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 2. 2020,
21.30

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

1

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator liga prvakinj Brest Koronavirus Uroš Bregar

Sreda, 26. 2. 2020, 21.30

4 leta, 1 mesec

Slovenske prvakinje na 1.900 kilometrov dolgo pot

Koronavirus zagrenil življenje krimovkam: na dolgo pot kar z avtobusom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

1

Krim Mercator - Brest - liga prvakinj | Krimovke čaka dolga in naporna pot. Vsega je kriv koronavirus. | Foto Grega Valančič/Sportida

Krimovke čaka dolga in naporna pot. Vsega je kriv koronavirus.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Koronavirus jo je zagodel tudi rokometašicam Krima Mercatorja, ki se bodo morale na tekmo lige prvakinj v Brest v Franciji odpraviti kar z avtobusom. Na pot se bodo slovenske prvakinje podale že v sredo, tekmo imajo v soboto.

"Zaradi izrednih razmer, ki vladajo zaradi koronavirusa, smo morali predvideno pot do Bresta prek letališča v Benetkah odpovedati. Na zahod Francije bodo rokometašice tako odpotovale z avtobusnim prevozom, pot pa se bo začela že v sredo ob 18. uri," so sporočili z Galjevice.

Prazna tribuna
Sportal Zaradi koronavirusa brez ligaških tekmovanj: svetovali in preklicali

Načrtovanje potovanja se je zapletlo

Uroš Bregar: "Naša poglavitna cilja bosta zaustavitev Ane Gros in velika koncentracija v napadu, da se ne bo 'razbranila' Sandra Toft." | Foto: Tamino Petelinšek/STA Uroš Bregar: "Naša poglavitna cilja bosta zaustavitev Ane Gros in velika koncentracija v napadu, da se ne bo 'razbranila' Sandra Toft." Foto: Tamino Petelinšek/STA Rokometašice Krima Mercatorja bodo na predzadnji tekmi glavnega dela EHF Lige prvakinj gostovale pri francoskem Brestu. Za tekmo, ki se bo v soboto, 29. februarja, začela ob 15. uri, pa bodo prepotovale skoraj 1.900 kilometrov dolgo pot. "Načrtovanje potovanja se je zaradi izbruha koronavirusa v zadnjem trenutku precej zapletlo. Namesto predvidene letalske poti prek Benetk so igralke že v sredo sedle na avtobus. Po ponedeljkovi domači tekmi proti Krki so ljubljanske rokometašice za pripravo na naslednjega evropskega nasprotnika imele le en dan časa," so še sporočili iz kluba.

Glavni trener ljubljanske zasedbe Uroš Bregar francosko ekipo vidi kot najstabilnejšo ekipo te sezone lige prvakinj. V dvoboju za prvo mesto skupine II so na uvodni tekmi remizirale proti evropskim prvakinjam iz Györa (27:27), zmaga pa se jim je izmuznila tudi v drugo, tokrat na domačem terenu (28:29). Na gostovanju v Ljubljani je blestela Ana Gros, ki je za zmago svoje ekipe, bilo je 29:25, dosegla deset zadetkov.

Krim Mercator - Brest - liga prvakinj
Sportal Krimovkam velika točka proti Valcei

Četrto mesto je dosegljivo

Krimovke nekaterim zdravstvenim težavam in mladosti ekipe navkljub odlično konkurirajo bogatejšim in močnejšim ekipam. Po spodrsljaju proti Valcei (15:31) so proti Brestu izgubile za le štiri zadetke (25:29), še teden dni pozneje pa so pošteno namučile še črnogorsko Budućnost (28:30). Po trilerju na zadnji tekmi proti Valcei pa smo na Kodeljevem dočakali delitev točk (28:28).

Po delitvi točk je četrto mesto, ki še vodi med osmerico najboljših evropskih ekip, dosegljivo za vse tri kandidate. V najboljšem položaju je Valcea s petimi točkami, tigrice s tremi morajo na zadnjih dveh tekmah doseči vsaj tri točke. Najslabše kaže švedskemu Sävehofu, ki ima na svojem računu dve točki.

"Čas na avtobusu bomo izkoristili za videoanalizo"

Alja Varagić: "Dekleta smo navajena na dolga potovanja in se hitro prilagodimo razmeram." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Alja Varagić: "Dekleta smo navajena na dolga potovanja in se hitro prilagodimo razmeram." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Po zelo dobri predstavi proti Valcei lahko naslednji evropski tekmi čakamo z velikim optimizmom. Zaradi spremembe nas čaka zelo dolga pot, zato ne vem, ali bomo v petek že lahko organizirali trening. Naša poglavitna cilja bosta zaustavitev Ane Gros in velika koncentracija v napadu, da se ne bo 'razbranila' Sandra Toft. Na Kodeljevem smo dokazali, da se lahko zoperstavimo tako močni ekipi, a seveda bomo morali popraviti napake tako v napadu kot tudi v obrambi," je prepričan Bregar.

"Glede na vse razmere, ki se dogajajo v zadnjih dneh, smo na pot odšle z avtobusom, kar nas postavlja v težak položaj. Namesto tedna priprav in kratkega poleta nas tako čaka precej daljše potovanje, a dekleta smo navajena na dolga potovanja in se hitro prilagodimo razmeram. Čas na avtobusu bomo izkoristili za videoanalizo, vzdušje v ekipi ostaja dobro in tekme se vse zelo veselimo. Mislim, da vsako tekmo odigramo bolje, in verjamem, da lahko tudi v soboto igramo še bolje, kot smo nazadnje proti Valcei," pa je povedala Alja Varagić, desna zunanja igralka Krima Mercatorja.

Preberite še:

Mlinotest Ajdovščina
Sportal Krimovke do nove visoke zmage, Ajdovke tesno ugnale Žalčanke
Ne spreglejte