Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
11. 7. 2017,
6.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

Natisni članek

Riko Ribnica MRK Krka Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje

Torek, 11. 7. 2017, 6.00

6 let, 6 mesecev

Seštevek najboljših ekip

Kdo najbolje dela z mladimi selekcijami?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93
krka | Foto Danilo Kesić

Foto: Danilo Kesić

Analiziramo, kateri slovenski rokometni klubi so najuspešnejši pri tekmovanju mlajših ekip. Od mlajših dečkov B do mladincev. Največje presenečenje prihaja z Iga.

Glavno ogledalo klubov so seveda članske ekipe. Mladi igralci se vanje stekajo bodisi kot potoček, rečica, reka ali veletok. Odvisno od klubske politike in novcev. Osvajanje naslovov v mladinskih kategorijah ni nujno (glavni) kriterij za uspešnost omenjenih tokov, je pa lahko boljši ali slabši obet.

Ne spreglejte: Vodja sodnikov odstopil iz predsedstva zveze. Kaj to pomeni?

Kako so se torej slovenski rokometni klubi odrezali pri tekmovanju mladih? Prečesali smo šest kategorij, od mlajših dečkov B do mladincev. Novomeška Krka je osvojila dva naslova državnega prvaka in bila na skupaj petih zaključnih turnirjih. Celjani so postali mladinski prvaki ter še dvakratni podprvaki. Vse razvrstitve najboljših štirih ekip po kategorijah pa najdete spodaj.

Celjani so postali mladinski državni prvaki. | Foto: Celje PL Celjani so postali mladinski državni prvaki. Foto: Celje PL Mladinci:
1. Celje Pivovarna Laško
2. Trimo Trebnje
3. Urbanscape Loka
4. Krško

Kadeti:
1. Krka
2. Celje Pivovarna Laško
3. Gorenje Velenje
4. Istrabenz Plini Izola

Starejši dečki A:
1. Krka
2. Celje Pivovarna Laško
3. Istrabenz Plini Izola
4. Jeruzalem Ormož

Starejši dečki B:
1. Slovenj Gradec 2011
2. Sevnica
3. Krka
4. Škofljica

Mlajši dečki A:
1. Mokerc Ig
2. Krka
3. Gorenje Velenje
4. Celje Pivovarna Laško

SVIŠ je slavil v najmlajši kategoriji. | Foto: MRK Krka SVIŠ je slavil v najmlajši kategoriji. Foto: MRK Krka
Mlajši dečki B:
1. SVIŠ Ivančna Gorica
2. Krka
3. Mokerc Ig
4. Gorenje Velenje

Točka na točko

Črto pod sezono mladinskih ekip vsako sezono potegne Marjan Potokar, prekaljeni trener, selektor najmlajše slovenske reprezentance (letnik 2002), predsednik združenja tekmovanj mladih in predsednik SVIŠ-a iz Ivančne Gorice.

Sistem je preprost. Točkujejo se uvrstitve ekip v vseh mlajših starostnih kategorijah. Zmagovalna ekipa dobi toliko točk, kot je tekmovalo moštev v določenem tekmovanju, medtem ko zadnjeuvrščena prejme eno točko. V lanski sezoni je tekmovalo skoraj 50 klubov. Vse rezultate njihovih ekip in tudi tiste iz prejšnjih let najdete TUKAJ.

Lestvica najboljših desetih klubov v mladinskih selekcijah:

1. Krka 174 točk
2. Celje Pivovarna Laško 168
3. Mokerc Ig 149
4. Gorenje 141
5. Urbanscape Loka 134
6. Trimo Trebnje 124
7. Slovenj Gradec 2011 119
8. SVIŠ Ivančna Gorica 117
9. Istrabenz plini Izola 108
10. Riko Ribnica 107
...
Celotna preglednica rezultatov.

Nespremenjeni vrh

Na vrhu lestvice tako kot v lanski sezoni vlada novomeška Krka. Stabilen klub, ki se je v zadnjih letih dodobra posvetil produkciji igralcev. Ti z nekaj izjemami sestavljajo praktično vso novomeško člansko ekipo. Na bolje sta iz nje v letošnji sezoni odšla Jan Jurečič (Celje) in Aljaž Lavrič (Nexe). Le ena od Krkinih šestih mladih ekip pa se ni prebila med najboljši kvartet v državi.

Jan Jurečič se je iz Novega mesta podal v Celje. | Foto: Celje PL Jan Jurečič se je iz Novega mesta podal v Celje. Foto: Celje PL
Drugo mesto so zasedli Celjani z ne prav velikim točkovnim zaostankom. Med najboljšo četverico so imeli štiri ekipe. Na tretjem mestu pa počiva verjetno presenečenje številka ena.

To je mali klub z obronkov Ljubljane, ižanski Mokerc. Ta je postal prvak med mlajšimi dečki A, ki po ponovili uspeh mlajših dečkov B iz sezone poprej. Članski 1.B-ligaš je med mladinci osvojil odlično šesto mesto, kar bi lahko obetalo skorajšnji vzpon kluba v bližnji prihodnosti. Mokerc je po omenjeni lestvici na tretje mesto napredoval z 11. v sezoni 2015/16 oziroma je zbral kar 48 točk več.

Mokerc je drugo sezono zapored osvojil naslov državnega prvaka. | Foto: Danilo Kesić Mokerc je drugo sezono zapored osvojil naslov državnega prvaka. Foto: Danilo Kesić

Spodbudno Gorenje, borna Dobova

Vsekakor velja omeniti tudi napredek Gorenja, ki je s šestega skočilo na četrto mesto. To je že bolj podobno klubu, ki si tako silno želi biti najboljši v državi, in tudi mladinci so se vendarle vrnili v prvo ligo.

Med razočaranji je verjetno najgloblje Dobova. Tradicionalno in vsekakor strastno rokometno središče s prvoligašem in novim trenerjem je na omenjeni razpredelnici na bornem 40. mestu.

Ne spreglejte