Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
15. 5. 2017,
8.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Dobova Sandi Markl

Ponedeljek, 15. 5. 2017, 8.00

6 let, 6 mesecev

"Reprezentančni" Sandi Markl prevzema prvoligaša iz Dobove

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
rokometna reprezentanca bronasta kolajna | Foto Sportida

Foto: Sportida

Rokometni prvoligaš iz Dobove dobiva novega trenerja. To je Sandi Markl, selektor reprezentance do 17 let, ki se je učil (in se še vedno) tudi v štabih Borisa Deniča in Veselina Vujovića.

Morda vam ime Sandi Markl ne pove veliko. A zdaj 33-letni športni pedagog je bil v preteklosti že dve leti trener domačega prvoligaša iz Krškega. Na štirih velikih tekmovanjih je sestavljal tudi ekipo, ki je pomagala selektorjema. Pred časom še Borisu Deniču, v zadnjem času Veselinu Vujoviću. Opravljal je naloge videoanalitika. V zadnjih letih je Markl treniral kadete Krškega, poleti pa bo nastopil novo službo.

Selektor slovenske reprezentance do 17 let bo namreč prevzel vodenje kluba iz Dobove, ki mu prvoligaški status v naslednji sezoni lahko vzame le še teorija. Zamenjal bo Aleša Sirka.

Rokometna reprezentanca tik po osvojitvi bronaste kolajne na januarskem svetovnem prvenstvu. Sandi Markl sedi na skrajni desni strani. | Foto: Sportida Rokometna reprezentanca tik po osvojitvi bronaste kolajne na januarskem svetovnem prvenstvu. Sandi Markl sedi na skrajni desni strani. Foto: Sportida
"Najprej bi se zahvalil upravi kluba za zaupanje. Odločitev ni bila težka, saj smo hitro našli skupni interes. Dobova je zadnja leta postala prepoznavna rokometna ekipa z ambicionznimi cilji in občinstvom, ki živi za rokomet. Trenutno smo v fazi sestavljanja ekipe za naslednjo sezono, zato bi o konkretnih ciljih govorili v avgustu, ko bo ekipa do konca formirana. Gotovo si bomo cilje postavili visoko, saj le tako lahko stremimo k napredku ekipe in kluba. Ta mora dati velik poudarek tudi na delo z mladimi, saj bo le tako lahko deloval v prihodnosti," je v izjavi za spletno stran svojega novega kluba dejal Markl, ki je s Krškim v preteklosti postal državni prvak z ekipami do 13, 15 in 21 let.

Novi levičar v Mariboru

Bosanski mladinski reprezentant Adnan Sivić, trenutno član hrvaškega Siska, pa bo po novem igral za Maribor. Desni zunanji bo na tem položaju zamenjal Gašperja Hrastnika.

 

Ne spreglejte