Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
10. 7. 2017,
21.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

2

Natisni članek

Rokometna zveza Slovenije Andrej Juratovec rokomet sodnik

Ponedeljek, 10. 7. 2017, 21.57

6 let, 6 mesecev

Vodja sodnikov odstopil iz predsedstva zveze. Kaj to pomeni?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

2

rokometna žoga | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Z vseh funkcij, na katere je bil izvoljen v okviru Rokometne zveze Slovenije, torej tudi s položaja predstavnika sodniškega združenja v predsedstvu RZS in člana strokovno-tehnične komisije, je odstopil Andrej Juratovec.

Andrej Juratovec je mož, ki je bil osem sezon vodja prvoligaških sodnikov. Dve manj to vlogo opravlja v 1.B-ligi. Delno s pomočjo žreba določa, kateri sodnik bo sodil s kom in na kateri tekmi. Soodgovoren je bil tudi za izobraževanje in napredovanje sodnikov.

"Sodnike nominiram v bobne, od koder so izžrebani. Skrbim za njihovo izobraževanje, formo in razvoj, vse to v tesnem sodelovanju s komisarjema in predsednikoma obeh lig," je Juratovec v intervjuju za Sportal dejal pred slabima dvema letoma.

Andrej Juratovec je bil 14 let trener in 13 sodnik. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Andrej Juratovec je bil 14 let trener in 13 sodnik. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida
Na njegovo delo se je v zadnjem času pojavljalo (vse) več kritik, kar je za takšno funkcijo pravzaprav povsem običajno. Nekaterim je bila trn v peti predvsem njegova ideja o mešanih sodniških parih. A če so ga po eni strani burno kritizirali, so ga klubi vsa omenjena leta (znova) potrjevali v njegovo vlogo. Kadarkoli bi ga lahko odstavili z dvotretjinsko večino.

Želja po določenih spremembah je predvsem zaradi upada sodnikov v zadnjih sedmih letih prišla tudi z RZS. Za pot k rešitvi težave je bila ustanovljena posebna komisija. 

Odstop z omenjenih funkcij z vlogo vodje sodnikov načeloma nima povezave, saj ima Juratovec za ta položaj pogodbo še za eno sezono. "Moje delo na voljenih funkcijah ni ključno za delovanje nobenega teh organov in za rokomet. Časovno je obremenjujoče, zato sem se odločil za odstop," je za Sportal svojo odločitev utemeljil nekdanji sodnik in trener z dologoletno prakso. Kako pa se bodo odločili klubi, ki jih je po novem v prvi ligi 12? Tudi ta tematika bo po naših informacijah na meniju torkove skupščine RZS.

Ne spreglejte