Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 5. 2013,
19.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matevž Skok Borut Mačkovšek Katar Doha

Četrtek, 16. 5. 2013, 19.05

8 let

Katarski dolarji premamili tudi Skoka: Zakaj pa ne?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Klub in družina sta mu dala zeleno luč. Na nekaj manj kot mesec dni dolgo avanturo v Katar se podaja tudi celjski vratar Matevž Skok. Premamil ga je denar.

"Prišla je ponudba in po posvetu s klubom sem se z njihovim dovoljenjem odločil, da take priložnosti ne smem izpustiti," je pojasnil 26-letni vratar, ki se za nekaj manj kot mesec dni seli v vroči – trenutno je tam okoli 40 stopinj Celzija – Katar. "Po eni strani komaj čakam, da se preizkusim v drugačnem rokometnem svetu, po drugi pa odhajam z grenkim priokusom. Doma bom namreč pustil ženo in štirimesečnega otročka. Ampak tako je življenje športnikov. So odrekanja in družina to razume. Zelo sem ji hvaležen," pravi Skok, ki se v Doho, kjer bo nosil dres tamkajšnjega kluba Al-Sadd odpravlja jutri. Skupaj z Borutom Mačkovškom, o prihodnosti katerega smo poročali v ponedeljek.

Podobno kot Borut, tudi Matevž v deželo, kjer besede kriza ne poznajo, odhaja zaradi denarja. "Vsak športnik si želi zaslužiti toliko, da lahko po koncu kariere odide v zaslužen pokoj. Poskusil bom izkoristiti vsako priložnost, ki se mi ponuja. Ja, vse je povezano z denarjem. Vemo, da imajo evropski klubi finančne težave, v Katarju za zdaj tega še ni. Še vedno vabijo igralce. Zakaj pa ne bi izkoristil ponujene priložnosti?"

"Upam, da dobim še kakšno reprezentančno vabilo"

O svoji selitvi v Katar je obvestil tudi selektorja Borisa Deniča, ki je novico sprejel izjemno razumevajoče. "Tako ali tako sem tretji reprezentančni vratar. Pred mano sta Gorazd Škof in Primož Prošt, ki sta v odlični formi. Vemo pa, da bo selektor na kvalifikacijski tekmi peljal dva vratarja in Škof ter Prošt imata pred mano prednost. Borisova reakcija, ko sem mu sporočil, da odhajam, ni bila prav nič negativna. Povedal sem mu svoje stališče in on to spoštuje," je razložil Skok, ki ima v statistiki 29 reprezentančnih nastopov. Nazadnje je dres s slovenskim grbom nosil na prijateljskih tekmah proti Nemčiji.

Slovenijo junija, zdaj je že jasno, da brez Skoka in Mačkovška, čakata kvalifikacijska obračuna z Romuni in Belorusi. Odločilna testa za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2014 na Dansko. "Tako selektorju kot celotni ekipi sem zaželel veliko sreče v kvalifikacijah. Navijam za njih in upam, da jim bo uspelo," je še povedal vratar, ki se je izoblikoval v Velenju in dodal: "Boris mi je rekel, da zaradi odhoda v Katar ne bo nobenih zamer. Da naj se izkažem kjerkoli že bom. Upam, da bom v prihodnosti še dobil kakšno vabilo v reprezentanco."

Ne spreglejte