Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
4. 2. 2014,
13.54

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Boris Denič Dinamo Minsk

Torek, 4. 2. 2014, 13.54

4 leta, 1 mesec

Kakšen dan za Borisa Deniča: zmagal za 29 golov in pripeljal Mačkovška

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dinamo iz Minska v beloruskem prvenstvu na 12 tekmah še ni oddal niti točke. V klub, ki ga vodi Boris Denič in je zadnjo tekmo dobil z velikansko razliko, je prišel še Borut Mačkovšek.

Pester in uspešen ponedeljek je za slovenskim rokometnim selektorjem in trenerjem minškega Dinama Borisom Deničem. Vodilna ekipa je na 12. prvenstveni tekmi še dvanajstič zmagala. Tokrat proti moštvu Kronon, in sicer z najvišjo razliko v sezoni, za kar 29 golov – 44:15 (23:8). David Miklavčič je prispeval pet golov, Dean Bombač tri, Uroš Bundalo pa zaradi poškodbe ni bil v Dinamovi ekipi, pri kateri razlika med prejetimi in danimi goli znaša kar 127 zadetkov.

S klopi v ligo prvakov Ker se je včeraj popoldne še odpravljal iz Nemčije, za Dinamo seveda še ni zaigrala njegova nazadnje pridobljena moč. Gre seveda za Boruta Mačkovška, visokega levega zunanjega slovenske reprezentance, ki se mu misija v Hannovru ni izšla, kot si je predstavljal in želel. Predvsem ga je žulilo pogosto sedenje na klopi. Čeprav je imel pogodbo do leta 2016, se je s klubom dogovoril za prestop v Minsk, kjer naj bi prav tako ostal dve sezoni in pol.

"Neskončno se veselim, da bom spet igral v ligi prvakov. Gre za najmočnejše tekmovanje, kjer si najbolj na očeh," veselja ob selitvi ni skrival visokorasli Primorec, ki upa, da bo lahko nastopil že na nedeljski tekmi z Vardarjem: "Drugih ponudb ni bilo. Želel sem si v Minsk, kjer dela Boris in igrajo že trije Slovenci. Verjetno se bom počutil skoraj kot doma, saj me bodo obkrožali prijatelji, ki mi bodo pomagali pri privajanju."

S Špancem sta zamenjala državi Kot pravi profesionalec Denič ne pozna popustov za svoje rojake. Še več, nekoč je izjavil, da jim je celo težje kot preostalim. "Ali je res težje, bomo videli, v Dinamo odhajam z velikim veseljem," Mačka, ki je v bundesligi na 20 tekmah zabil 45 golov, ni strah novih izzivov.

Na levem zunanjem bo Mačkovšek zamenjal Španca Mikela Aguirrezabalago, nekdanjega člana Barcelone, ki je Dinamao zapustil pred krakim in se, zanimivo, preselil v Nemčijo k Eisenachu, za katerega igra Peter Pucelj.

Ne spreglejte