Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
27. 1. 2017,
23.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

1

Natisni članek

Rokometna reprezentanca rokomet svetovno prvenstvo Veselin Vujović

Petek, 27. 1. 2017, 23.46

6 let, 7 mesecev

Sosedski derbi za bron na svetovnem prvenstvu

Hrvati zakockali finale, ki so ga imeli na pladnju

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

1

slovenija hrvaška | Foto Reuters

Foto: Reuters

Rokometna reprezentanca se bo za tretje mesto na svetovnem prvenstvu v soboto (20.45) pomerila s Hrvati. Te so v polfinalu premagali Norvežani. Bilo je 28:25.

pasica pariz | Foto: Pariz bo doživel ponovitev tekme za tretje mesto s svetovnega prvenstva v Španiji pred štirimi leti. Sestala se bosta poraženca polfinala Slovenija in Hrvaška. Slovence so ugnali Francozi, Hrvati pa so izgubili proti Norvežanom po podaljških, čeprav so imeli sedemmetrovko za zmago povsem ob koncu rednega dela, v dodatnem času pa že dva gola prednosti. Tekma za bron bo v soboto ob 20.45. Finale, v katerem bodo Norvežani zaigrali prvikrat, pa v nedeljo.

Zmaga je bila le sedemmetrovko stran

"Rad bi poudaril neverjetno željo svojih igralcev po zmagi. Na žalost je tako v športu … Imeli smo strel za zmago (s sedmih metrov Zlatka Horvata, op. a.), ki ga nismo izkoristili. V podaljških nam je nekoliko zmanjkalo moči ter strelov od daleč. Norvežani so imeli tudi razpoloženega vratarja. Rad bi se zahvalil svojem igralcem, ki so predstavljali pravo Hrvaško," je podčrtal hrvaški selektor Željko Babić, ki ga že manj kot 24 ur po koncu polfinala čaka tekma s Slovenci.

Ti so imeli vmes dan odmora, zato je večja telesna in psihološka utrujenost Hrvatov jasna. A sosedski derbiji so vselej nepredvidljivi.

Hrvaška reprezentanca ima po bronu na lanskem evropskem prvenstvu priložnost dosežek ponoviti še na svetovnem. | Foto: Reuters Hrvaška reprezentanca ima po bronu na lanskem evropskem prvenstvu priložnost dosežek ponoviti še na svetovnem. Foto: Reuters

"Težko se bo resetirati, dati vse od sebe in dobiti tekmo za tretje mesto, kar bi bil fantastičen rezultat. Zaradi razporeda gotovo nismo v prednosti. A gre za eno tekmo, pričakujem, da bomo ponudili vse, kar je še ostalo v nas," se ne predaja Babić, ki je po olimpijskih igrah odstopil, a so mu vodilni ljudje hrvaške rokometne zveze vseeno izkazali zaupanje.

"Čestitam Norveški, tekma je bila zelo težka in tesna. Žalosten sem, a jutri je nov dan, dobro se moramo pripraviti in se potegovati za bronasto medaljo," so bile besede hrvaškega zunanjega igralca Marka Mamića.

 

Ne spreglejte