Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
27. 1. 2017,
19.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

svetovno prvenstvo slovenska rokometna reprezentanca Rokometna reprezentanca rokomet Vid Kavtičnik

Petek, 27. 1. 2017, 19.01

6 let, 6 mesecev

Kapetan rokometašev Vid Kavtičnik

Kakšna tableta proti bolečinam in na juriš po svetovni bron

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
vid kavtičnik kavticnik | Foto Reuters

Foto: Reuters

Šest zmag, en remi in dva poraza so bilanca rokometne reprezentance na svetovnem prvenstvu. Prek Francozov v polfinalu ni šlo, a Slovenci imajo še eno priložnost za medaljo, na sobotni tekmi za tretje mesto proti Norveški ali Hrvaški.

pasica pariz | Foto: Slovenci zdravstvenih težav večjih razsežnosti na srečo nimajo, potrjuje kapetan Vid Kavtičnik: "Za zdaj lahko potrkamo na les. Vsak ima sicer neke svoje težave, a to je normalno, saj nas čaka že deveta tekma na prvenstvu. Če koga ne bi nič bolelo, bi bilo nekaj narobe. To tekmo bomo še zdržali, vzeli protibolečinske tablete, ki jih je treba vzeti, in poskusili dobiti srečanje za bron."

Za Hrvaško ali Norveško se ni želel opredeljevati: "Ene in druge smo že premagovali. Hrvate resda na prijateljskih tekmah. Norvežane smo izločili na kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Kdo bi nam bolj ustrezal? Nič ne bom rekel. Na olimpijskih igrah smo si želeli Dance, jih dobili in ni bilo v redu. Premagati bomo morali pač tistega, ki nam pride na pot."

Slovenci si močno želijo kolajne, do katere jim pred štirimi leti ni uspelo priti. Seveda pa tekmec ne bo nič manj motiviran. | Foto: Reuters Slovenci si močno želijo kolajne, do katere jim pred štirimi leti ni uspelo priti. Seveda pa tekmec ne bo nič manj motiviran. Foto: Reuters
Poleg Gašperja Maruča, Boruta Mačkovška, Jureta Dolenca, Mateja Gabra in Marka Bezjaka je eden od šestih rokometašev, ki so zaigrali že na zadnjem slovenskem polfinalu velikega tekmovanja v Španiji pred štirimi leti. Slovencem je tedaj skok v finale preprečila Španija, bron pa je vzela Hrvaška.

"Pred štirimi leti na polfinalu svetovnega prvenstva v Španiji sva bila le Uroš Zorman in jaz z izkušnjami iz polfinala evropskega prvenstva 2004. Tukaj nas je šest takšnih, ki smo igrali v polfinalu 2013. Tja smo se uvrstili po devetih letih in to je bilo nekaj ogromnega. Vemo, da nismo še 'nič' naredili. Ampak to je res v narekovajih. Že polfinale je velik dosežek za slovenski rokomet. A želimo si nekaj več. Medalja z velikega tekmovanja bi bila nekaj neverjetnega," je sklenil Kavtičnik.

Ne spreglejte