Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
6. 6. 2014,
11.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca Madžarska Boris Denič Luka Žvižej

Petek, 6. 6. 2014, 11.23

8 let

Gre za svetovno prvenstvo, strah, utrujenost in bolečina ne obstajajo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Moško rokometno reprezentanco le še dva dneva ločita od prve tekme dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2015 z Madžarsko, ki bo v Veszpremu.

"Cilj pred tekmama z Madžarsko je popolnoma jasen. Tako se bomo tudi lotili obračunov. Moramo biti maksimalno zbrani, razmišljati le o cilju, igrati 'na polno'. Nobenega 'šparanja' ne bo. Strah, utrujenost, bolečina ne obstajajo," je pred prvo tekmo dodatnih kvalifikacij z Madžarsko (nedelja, Veszprem, 14.30) odločen Luka Žvižej.

Celjan je prevzel kapetansko vlogo, saj prvi med enakimi Uroš Zorman zaradi kazni ne sme nastopiti, enako usodo doživlja tudi Lukov brat Miha, medtem ko so Borut Mačkovšek, Nenad Bilbija, Staš Skube in Simon Razgor poškodovani.

Brez bezljanja

Kljub vsej omenjeni brezkompromisnosti Žvižej, ki madžarski rokomet dobro pozna, saj je pred vrnitvijo v Celje nosil dres tamkajšnjega drugega najboljšega kluba Picka, svari pred brezglavostjo: "Ne smemo zbezljati, odigrati moramo zbrano. Če bomo napravili vse po dogovoru, bo prišel tudi rezultat."

Ob naštetih zdravstvenih tegobah povzroča nekaj negotovosti še mišica Dragana Gajića. Odlični desnokrilni rokometaš, ki je v ponedeljek na prijateljski tekmi Avstrijcem zabil kar 14 golov, si je prav na tej tekmi nekoliko poškodoval zadnjo stegensko mišico in vadi po posebnem programu.

Poudarek na lastnih odlikah

"Posvetili smo se predvsem sebi in iskanju svojih plusov, ki jih bomo skušali kar se da izkoristiti," pravi selektor Boris Denič, ki napoveduje obrambo 6-0 s posebnim poudarkom na odličnih madžarskih zunanjih igralcih, kot sta na primer Laszlo Nagy in Mate Lekai, v zadnjih dveh sezonah rokometaš Celja.

Nedvomni adut bo hitrost, saj se bo Slovenija podala v bitko z bistveno višjim, a počasnejšim nasprotnikom. Ena od poti do uspeha temelji na trdni obrambi, protinapadih, polprotinapadih in hitrih centrih. A to je seveda bistveno lažje zapisati kot izvesti na igrišču.

Ne spreglejte