Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
29. 11. 2014,
22.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gorenje rokomet poročilo

Sobota, 29. 11. 2014, 22.01

8 let

Gorenje gre naprej: milostno pustilo Ruse na "le" desetih golih minusa

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rokometaši Gorenja po dveh zmagah nad ruskimi Permskimi medvedi, skupaj težkima 13 golov, zanesljivo in več kot zasluženo potujejo med 16-erico ekip v skupinskem delu pokala EHF.

Gorenje gre naprej. V skupinski del pokala EHF. Potem ko so na prvi tekmi slovenski podprvaki, ki še vedno niso povsem preboleli sumljivo izgubljenega birokratskega boja za ligo prvakov, slavili za tri gole, so v Rdeči dvorani Permske medvede premagali kar z 39:29. Žreb skupinskega dela je v četrtek. Velenjčani bodo dobili še tri tekmece.

Trenerju Gorenja Ivanu Vajdlu je odleglo. Izpad iz Evrope bi pomenil gromozanski udarec, Velenjčani pa zdaj merijo na zaključni turnir pokala EHF.

"Fantom čestitam za odlično predstavo. Predvsem so nasprotnika vzeli resno, kot smo se dogovorili. Od prve minute se je vedelo, po kaj smo prišli v dvorano. Obramba je ustvarjala hitre protinapade, zaradi katerih smo se odlepili in kasneje to nadgrajevali. Vesel sem, da smo lahko dali priliko vsem igralcem, res pa je, da smo na koncu zgrešili nekaj čistih strelov, želeli zaključiti prehitro. Določenih manjših prekrškov sodnika nista piskala, izgubljali smo žoge in gostje so se nam približali na še vedno ogromnih deset golov," je zadovoljstvo velenjskega stratega seveda pretehtalo nad nekaj elementi bezljanja v končnici tekme.

Od začetka trdo, odločno in hitro

Dvomi o morebitnem presenečenju so se kmalu razblinili. Ose so še enkrat potrdile, kako pogrešajo tekme velikega kalibra. Permski medvedi sicer niso vrhunski nasprotnik, a če bi jih vzeli z levo roko ... Pa jih niso. Obramba je bila čvrsta, Staš Skube ustvarjalen kot ponavadi, vratar Klemen Ferlin odličen, Mario Šoštarič neulovljiv v protinapadih, Marko Dujmovič zbran pri sedemmetrovkah in iz igre, na tekmi sploh ni zgrešil strela ... Gorenje je delovalo lahkotno, poletno, kot v večjem delu lanske sezone

Drugi gol so Rusi, ki premorejo nekaj reprezentantov, a ne tistih z velikega odra, dosegli šele v 11. minuti. Prednost je strmo naraščala, vse do 37:21 v 50. minuti. Nato se je zgodilo nekaj zgrešenih "zicerjev", izgubljenih žog in priložnost, da bi medvede raztreščili, je splavala po vodi. Ne želimo biti pikolovski, a včasih tudi nekaj krvoločnosti ne škodi. Nekateri igralci s klopi bi lahko ponudili več.

Kljukica ob rubriki skupinski del

A načrt je izpolnjen, najmanj šest evropskih tekem zagotovljenih. Širina in kakovost Gorenjeve ekipe pa ponujata možnost tudi za kaj več. Motivacije na evropskih obračunih ne bo manjkalo, kot jo je kdaj v na trenutke povsem nezanimivem slovenskem prvenstvu, kjer je na določenih tekmah zmagovalec ob visoki razliki znan vnaprej.

"Odigrali smo, kolikor smo morali in po dogovoru. Od začetka do 50. minute smo odigrali, kot je treba. Obramba in napad sta delovala. Jaz sem branil tako lahke strele kot 'zicerje'. Zdaj odhajamo po zmage v skupinski del," je bil zadovoljen vratar Ferlin, dodana vrednost Gorenja, ki je obranil 13 žog, od tega dve sedemetrovki.

Ne spreglejte