Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
12. 4. 2016,
21.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

1

Natisni članek

Rokometna reprezentanca kvalifikacije za olimpijske igre rokomet Gorazd Škof

Torek, 12. 4. 2016, 21.50

6 let, 6 mesecev

Gorazd Škof: Selektor se pošali z nami, mi pa na njegov račun

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

1

Najstarejši v rokometni reprezentanci, a eden tistih z največ pozitivne energije. V jaseni kariere Gorazd Škof postavlja mejnike svojega športnega udejstvovanja.

Pri 38 letih se mu izpolnjujejo sanje. V prihodnji sezoni bo s svojim novim klubom iz Pariza Gorazd Škof napadal vrh Evrope. S slovensko reprezentanco pa, če bo le vse v redu in po predvidevanjih, nastopil na olimpijskih igrah v Riu. Kvalifikacijski turnir je potrdil, koliko Brežičan in njegove obrambe pomenijo ekipi.

Šale tudi na selektorjev račun 

Kaj je bilo v podobni zasedbi drugače kot na Poljskem? "Selektor je rekel, da smo bili v boljši formi kot na evropskem prvenstvu. Verjetno zato, ker smo bili krajši čas z njim. (smeh).  Bolj sproščeni smo, selektor se z nami večkrat pošali, tudi mi na njegov račun. Stvari prihajajo na čisto. Selektor ima visoke ambicije, ne bom ponavljal. Če bomo želeli na stopničke, bomo to potrebovali," pravi vratarski veteran.

Če interpretiramo "to" kot gole z razdalje, prav gotovo ne bomo preveč zgrešili. Precej udarnosti je slovenski zunanji vrsti sicer vbrizgala tudi vrnitev Jureta Dolenca, ki ga na Poljskem ni bilo zaradi poškodbe v zadnjem hipu: "Gre za igralca visoke vrednosti. Zelo pametno sodeluje z Urošem Zormanom in Deanom Bombačem, ki vesta veliko o rokometu, vsekakor nam je manjkal na Poljskem."

 

Gorazd Škof se je na Švedskem predstavil s serijo izjemnih obramb. Nekatere so se izkazale za ključne. | Foto: Reuters Gorazd Škof se je na Švedskem predstavil s serijo izjemnih obramb. Nekatere so se izkazale za ključne. Foto: Reuters

Mitar in Slavko

Družabna omrežja so odstrla nekaj zakulisja o dogajanju po tekmah. Škof je bil poleg, ko se je po tesnem porazu s Švedi pela pesem Mitarja Mirića, naslednji dan pa je že sledil preklop na Avsenike. …

"Spoštujem in poslušam vsako zvrst glasbe. Uroš Zorman posluša bolj balkansko glasbo. Slovenija gre v Rio, zato si je garderoba zaslužila, da v njej zadoni slovenska glasba. Slavko Avsenik, eden največjih Slovencev v zgodovini, nam je dal še večji motiv," je sporočil Brežičan.

Mi ga pa žingamo v izvedbi rokometnega zborčka:


Ne spreglejte