Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 3. 2022,
22.18

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

1

Natisni članek

Evropski Pokal RK Gorenje Velenje

Torek, 8. 3. 2022, 22.18

2 leti, 1 mesec

EVROPSKA LIGA, SKUPINA C, 10. KROG

Velenjčani z zmago in francosko pomočjo do napredovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

1

RK Gorenje : RK Celje Pivovarna Laško | Velenjčani so ugnali Sävehof. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Velenjčani so ugnali Sävehof.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Rokometaši velenjskega Gorenja so se v evropski ligi prebili v izločilne boje. Slovenski prvaki so na današnji tekmi v gosteh premagali švedski Sävehof z 28:27 (11:14), napredovanje med najboljših 16 ekip v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini pa so si zagotovili po zmagi francoskega Pauca nad špansko La Riojo s 37:31 (19:16).

Velenjska ekipa je osvojila četrto mesto v skupini C. Na desetih tekmah je dosegla štiri zmage, neodločen izid in doživela pet porazov, poleg nje so si napredovanje izborili še nemški Magdeburg, Sävehof in hrvaške Nexe Našice.

Izbranci velenjskega trenerja Zorana Jovičića so medlo začeli izjemno pomemben obračun na Švedskem. Že v osmi minuti so zaostali z 2:6, do konca polčasa pa je njihov primanjkljaj vseskozi znašal od enega do največ treh golov.

Sijajen začetek drugega polčasa

Po neprepričljivi predstavi v prvi polovici tekme so slovenski prvaki v začetku drugega polčasa zaigrali sijajno in povsem zasenčili papirnate favorite današnjega medsebojnega obračuna.

Domen Tajnik je dosegel pet golov. | Foto: Grega Valančič/Sportida Domen Tajnik je dosegel pet golov. Foto: Grega Valančič/Sportida

Med 35. in 40. minuto so postavili delni izid 6:1 in povedli z 18:16. Po švedskem delnem izidu 3:0 je Jovičić zahteval minuto odmora, a njegovi izbranci nikakor niso povezali svoje igre. V 49. minuti so jim gostitelji ušli za tri gole (20:23), po zaostanku štirih (20:24) pa je Jovičić zahteval še svojo drugo minuto odmora.

Po njej so hitro prepolovili zaostanek (23:25 in 24:26), slabih pet minut pred koncem pa po zadetku Branka Predovića že povsem dihali za ovratnik Sävehofu (25:26).

Po strelu na prazna švedska vrata in golu Matica Verdinka s svoje nasprotne polovice so tekmo postavili v začetno izhodišče (26:26), le nekaj trenutkov zatem pa je veteran David Miklavčič soigralce znova popeljal v vodstvo s 27:26.

V izjemno razburljivi končnici so imeli slovenski prvaki slabi dve minuti pred zadnjim zvokom sirene v svojih rokah prvo "zaključno žogo", a jo zapravili, potem ko je Kenan Pajt zgrešil sedemmetrovko pri vodstvu s 27:26. Njegovo napako je popravil Domen Tajnik, ki je v zadnji minuti povišal na 28:26 in zapečatil usodo Sävehofa.

V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi v Partilleju najučinkovitejša Tajnik in Ibrahim Haseljić, oba sta dosegla po pet golov.

"Čestitam svoji ekipi za pomembni dve točki. Z našo igro nisem zadovoljen. Tekmo smo odprli slabo, zgrešili smo ogromno odprtih strelov. Moram pa pohvaliti fante za borbeno igro skozi celotno tekmo," je po zmagi na Švedskem dejal trener Zoran Jovičić.

Uroš Zorman, Luka Žvižej
Sportal Za uvod Zorman boljši od Žvižeja, Celjani in Velenjčani zanesljivi

Iz skupine A so napredovali poljska Wisla Plock, nemški Füchse Berlin, francoski Toulouse in španska Bidasoa Irun, iz skupine B danski Gog Gudme, francoski Nantes, portugalska Benfica in nemški Lemgo, iz skupine D pa makedonski Eurofarm Pelister, francoski Nimes, portugalski Sporting Lizbona in švicarski Kadetten Schaffhausen.

Evropska liga, skupina C, 10. krog

Torek, 8. marec:
Sävehof : Gorenje Velenje 27:28 (14:11)
Celander 6; Haseljić in Tajnik 5, Sokolič 4

Aix : La Rioja 37:31 (19:16)

Nexe Našice : Magdeburg 24:28 (11:11)

Lestvica:
1. Magdeburg 10 tekem - 19 točk*
2. Sävehof 10  - 12*
3. Nexe Našice 10 - 10*
4. Gorenje Velenje 10 - 9*
5. La Rioja 10 - 7
6. Aix 10 - 3

*napredovali v osmino finala

Ne spreglejte