Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 3. 2022,
23.22

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

EHF evropska liga RK Gorenje Velenje

Torek, 1. 3. 2022, 23.22

2 leti

EVROPSKA LIGA, SKUPINA C, 9. KROG

Gorenje po tesni zmagi ohranja upe na napredovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
RK Gorenje RK Celje | Velenjčani po novi zmagi ostajajo v boju za napredovanje. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Velenjčani po novi zmagi ostajajo v boju za napredovanje.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Velenjčani z dvema zaporednima zmagama v ligi Evropa ohranjajo upanje za napredovanje med najboljših 16 ekip. Od konca skupinskega dela jih loči le še ena ključna tekma, danes so v Rdeči dvorani tesno, s 33:32 premagali francoski Pauc Handball, čez sedem dni gostujejo na Švedskem. 

Rokometaši Gorenja Velenja so danes v osjem gnezdu gostili francosko ekipo Pauc Handball in jo premagali s 33:32. Za varovance Zorana Jovičića je bila to zadnja domača tekma skupinskega dela lige Evropa. Zdaj imajo na računu sedem točk in so peti  v skupini C, s špansko La Riojo, ki je danes premagala Našice, se borijo za napredovanje v naslednji krog tekmovanja. 

Končna odločitev bo tako znana prihodnji teden, ko Velenjčane čaka tekma v predmestju Göteborga, Špance pa v francoskem Aix-en-Provencu. Iz skupine C so si napredovanje v izločilne boje že zagotovili nemški Magdeburg, Sävehof in Nexe.

Izbranci Zorana Jovičića so sijajno odprli izjemno pomemben obračun na mednarodni sceni. Po osmih minutah igre so povedli s 7:2, nato pa vidno popustili, kar so telesno višji in močnejši igralci francoske zasedbe izkoristili in šest minut kasneje tekme postavili v začetno izhodišče (9:9).

Ogorčen boj za vsako žogo

V nadaljevanju se je na Rdeči dvorani odvijal ogorčen boj za vsako žogo. Tehtnica se je nagibala na eno in drugo stran, sredi drugega polčasa pa se prevesila na stran zasedbe iz Aix-en-Provenca. A Velenjčani po zaostanku 24:27 niso izobesili bele zastave, zaigrali so odločno in v 52. minuti po golu Tilna Sokoliča izenačili na 29:29.

V končnici je bilo zelo vroče in napeto, v minimalni prednost je bil Pauc, prelomni trenutki dvoboja pa so minili v znamenju zadnjih slovenskih prvakov. V 58. minuti so po golu Domna Tajnika povedli z 32:31, isti igralec pa je dvajset sekund pred koncem dosegel še en gol za 33:31 in razrešil vse dvome o zmagi.

Pri Gorenju je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Sokolič z osmimi goli, Ibrahim Haseljić jih je dosegel pet. Junak obračuna in strelec odločilnih golov Tajnik je dosegel štiri, tako kot Timotej Grmšek in Branko Predović.

"Z željo in srcem smo na koncu zasluženo zmagali"

"Čestitke gostom za dobro igro. Za nami je težka tekma proti bolj kvalitetni ekipi Aixa, ki ima v svoji ekipi ogromno zvezdnikov.  Začeli smo zelo dobro, nato so francozi pokazali svojo kvaliteto, nas ujeli in tudi povedli. Z željo in srcem smo na koncu zasluženo zmagali," je po tekmi povedal trener os Zoran Jovičić.

Domen Tajnik, strelec štirih golov za Velenje pa je dodal: "Zavedali smo se, da nas čaka težka tekma. Ekipa Aiax je tretja v francoski ligi, kar dokazuje njihovo kvaliteto. Začeli smo sanjsko, povedli z 7:2, nato so se nam približali in povedli. V drugem polčasu smo naredili nekaj tehničnih napak, kar so gostje izkoristili. Menim, da smo pokazali željo in srce in na koncu z malo sreče, a zasluženo zmagali."

RK Gorenje : RK Celje Pivovarna Laško
Sportal Celjani do zmage na zahtevnem gostovanju v Kopru

Evropska liga, skupina C, 9. krog

Torek, 1. marec
Gorenje Velenje : Aix 33:32 (19:18)
Sokolič 8, Haseljić 5, Tajnik, Grmšek in Predović po 4; Kristjansson 9, Terrafeta Serrano 5

Magdeburg : Sävehof 31:25 (17:13)
La Rioja : Nexe Našice 31:30 (14:15)

Lestvica:
1. Magdeburg 9 tekem - 17 točk*
2. Sävehof 9  - 12*
3. Nexe Našice 9 - 10*
4. La Rioja 9 - 7
5. Gorenje Velenje 9 - 7
6. Aix 9 - 1

* - že napredovali v osmino finala

Ne spreglejte