Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
17. 2. 2016,
12.05

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Flensburg liga prvakov liga prvakov rokomet Ljubomir Vranješ

Sreda, 17. 2. 2016, 12.05

4 leta, 7 mesecev

Ena najbolj vročih ekip lige prvakov prihaja v Celje

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Celjski Zlatorog bo v soboto gostil še eno rokometno poslastico. V 12. krogu lige prvakov se bo Celje pomerilo s Flensburgom, vodilno ekipo skupine A. V klubu pripravljajo tudi posebno presenečenje.

Flensburg je po moči tretja nemška ekipa za Kielom in Rhein-Neckarjem, a letošnja sezona bi lahko premešala karte. Če že ne na domačem prizorišču, pa vsaj v ligi prvakov. Na slovitem severnem derbiju je ekipa Ljubomirja Vranješa skorajda odpihnila Kiel, to pa je bila že osma zaporedna zmaga Flensburga v ligi prvakov, kar je najdaljši niz v klubski zgodovini.

Ta ekipa v soboto ob 19.30 prihaja v Zlatorog, kjer bodo Celjani lovili še kako pomembno točko ali dve v goreči želji po uvrstitvi v osmino finala. Na zadnji tekmi so na gostovanju premagali poljsko Wislo, za katero še vedno zaostajajo tri točke, a imajo Poljaki nekoliko zahtevnejši razpored. Celjane do konca skupinskega dela čakata še gostovanje pri Zagrebu in domače srečanje z Bešiktašem.

Skandinavski klub v Nemčiji

Flensburg je leta 2014 zelo presenetljivo postal evropski prvak. Gre za izjemno stabilen klub, ki deluje in kadruje izjemno premišljeno. Okrepitve Kentin Mahe, Petar Djordjić, Henrik Toft Hansen (vsi Hamburg) in Rasmus Lauge Schmidt (Kiel) so se vse po vrsti izkazale za zadetek v polno. V lanski sezoni je imela ekipa izjemne težave s poškodbami, tudi zato je – ravno proti Kielu – Flensburg izpadel v osmini finala.

Vranješ večinoma računa na Skandinavce. V vratih je neverjetni Šved Matthias Andersson, šef obrambe je njegov rojak Tobias Karlsson, organizator igre je Danec Thomas Mogensen, na krilih sta njegova danska kolega Anders Eggert in Lasse Svan. Dancev in Švedov je skupaj kar 13.

Vranješevo desetletje

Na nemškem severu denarja ne mečejo skozi okno in ne delajo sprememb na vrat na nos, kot pogosto vidimo v našem prostoru. Vranješ, Šved balkanskih korenin, je v klubu že desetletje. Najprej je bil igralec, nato direktor, zadnjih šest sezon je trener. Zagovarja odprtost, zmernost in dolgoročnost. Pri 43 letih je še vedno registriran kot igralec. Za vsak primer. Ni kaj, v Celju se bo predstavila izjemna ekipa, a tudi pivovarji imajo svoje adute. Nedvomno.

Ne spreglejte