Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
20. 11. 2015,
20.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator Rostov

Petek, 20. 11. 2015, 20.00

7 let, 12 mesecev

Dve črni luknji pahnili Krim v poraz, kaj bo s Tamaro Mavsar?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Krimove rokometašice so izgubile še šesto tekmo v ligi prvakinj. V Stožicah je bil boljši ruski Rostov Don s 36:31. Ljubljančanke bodo tekmovanje nadaljevale v pokalu pokalnih zmagovalk.

Na zadnji tekmi skupinskega dela rokometne lige prvakinj je najbolj dišalo po Krimovi zmagi ali vsaj točki. Čeprav so Ljubljančanke proti Rostovu, ki do zdaj še ni oddal točke, pokazale pravšnjo mero vztrajnosti in bojevitosti, sta jih pokopala dva ruska niza 5:0 na obeh koncih polčasov. Pred tem so obakrat vodile in imele tekmo v veliki meri pod nadzorom. Eden od elementov, ki so krivi za poraz, so bile izgubljene žoge, ki jih je bilo kar 22.

Šesta Krimova tekma v ligi prvakinj se je končala s 36:31 (18:14) v rusko korist. Pri Krimu se je v vratih znova izjemno izkazala Miša Marinček (13 obramb), odlično tekmo tako v obrambi kot v napadu je odigrala Polona Barič (8 golov), ob šestih zadetkih je le en strel zgrešila Alja Koren, stoodstotni izplen (štirje goli) pa je imela Manca Jurič. Dobra tekma je gotovo tudi za Marijo Obradović. Pri Rusinjah je bila s sedmimi goli najučinkovitejša Jekaterina Ilina.

Skrbi poškodba kapetanke Tamare Mavsar, ki je že med polčasom odšla na urgenco. Sumijo zlom dlančnice na desni, strelski roki. Pomlajene Ljubljančanke so brez točke končale na dnu skupine A. Tekmovanje bodo nadaljevale v pokalu pokalnih zmagovalk, kjer čakajo na tekmeca v osmini finala.

V koraku z Rostovom do …

Rostov je v Ljubljano pripotoval brez ene najboljših strelk lige prvakinj Julije Managarove - Krim pa je bil brez Vesne Milanović Litre in Lare Hrnčič - in težko se je bilo znebiti občutka, da je s sabo v športnih torbah prinesel tudi nekaj podcenjevanja. To je Krim izkoristil, a ne v tako veliki meri, da bi se odlepil za več kot gol. Čeprav je Marinčkova branila odlično.

Napak v napadu je bilo preprosto preveč, tudi takšnih, ki so bile sad prehitro zaključenih napadov in (pre)lahkomiselno izgubljenih žog. Vseeno je Krim držal korak z gostjami do treh minut pred koncem prvega polčasa, ko so si z delnim izidom 5:0 priigrale prednost štirih golov ob odhodu v garderobo.

Od minus pet do vodstva in nazaj

Po preglavicah s semaforjem je Rostov pobegnil na plus pet (26:21), a so krimovke pokazale zajetno mero vztrajnosti in z nekaj protinapadi ne le znižale, ampak nekajkrat tudi povedle. Nazadnje je bil gol prednosti za Ljubljančanke pri 29:28, nato pa je sledil krepak zdrs v rezultatsko negativo, na las podoben tistemu iz prvega polčasa. Končnico so torej Rusinje dobile lažje od pričakovanj, čeprav so bile od vseh tekmecev to sezono najbolj zrele za poraz.

Krimu, ki bi verjetno takšno sojenje podpisal na vsaki tekmi, je med drugim na roko šlo tudi razmerje izključitev. Rusinje so na klopi sedele osem minut več. Škoda za zapravljeno priložnost, ki bi pomenila injekcijo samozavesti.

Ne spreglejte