Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
21. 7. 2014,
8.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Boris Denič svetovno prvenstvo Katar

Ponedeljek, 21. 7. 2014, 8.46

6 let, 7 mesecev

Denič: Imamo lepo priložnost, vse pa bo odvisno od nas samih

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Žreb rokometnega svetovnega prvenstva v Katarju je Sloveniji namenil zanimivo skupino. Selektor Boris Denič je z žrebom zadovoljen, tudi sam pa bi si kot domačin izbral prav našo skupino A.

Slovenska rokometna reprezentanca bo prihodnje leto v Katarju branila četrto mesto z zadnjega svetovnega prvenstva. Ples kroglic je Sloveniji namenil dvoboje z Brazilci, Čilenci, Belorusi, branilci naslova Španci in domačini Katarci. "Žreb kot žreb, nanj ne moreš vplivati. Po njem smo lahko zadovoljni, saj se križamo s skupino B. Imamo lepo priložnost, vse pa bo odvisno od nas samih. Z Brazilci in Čilenci nimamo izkušenj, zato sta majhni neznanki. Z Belorusijo imamo eno slabo izkušnjo, Španci pa so svetovni prvaki. Skupina je dobra in kakovostna," je mirno in preudarno skupino ocenil slovenski selektor Boris Denič. Slovenija se bo znova pomerila z belorusko reprezentanco, ki je lani v zadnjem krogu Sloveniji preprečila odhod na evropsko prvenstvo. "Porazi v športu bolijo, vendar tu ni govora o kašnih neporavnanih računih," ne želi pogrevati stoženskega šoka Denič.

V primeru Katarcev bi se odločil enako

V skupini A se bo slovenska izbrana vrsta pomerila tudi z gostitelji prvenstva Katarci, ki so si lahko prosto izbrali skupino. Tudi Denič bi se odločil za "našo" skupino. "Tudi sam bi izbral isto skupino. So ambiciozni, imajo svoje priložnosti. Sicer Brazilije in Čila ne poznam dobro, vendar mislim, da lahko pridejo med prve štiri. V skupini B bi veliko težje prišli naprej, saj so ob Tuniziji še štirje Evropejci," slovenski strokovnjak ne želi odpisati domačinov.

Pri napovedih je zelo previden, nenazadnje je do prvenstva še sedem mesecev. "Težko je napovedovati, dokler ne veš, kakšno ekipo boš imel na voljo. Najpomembnejše je, da bodo reprezentanti zdravi in če bomo ob tem še v polni zasedbi, bodo nekatere stvari lažje," se v nostradamovsko vlogo ne želi postavljati Denič. Slovenijo pred prvenstvom čakata še prijateljska dvoboja s Slovaško in Latvijo.

Ne spreglejte