Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
11. 2. 2013,
18.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Renato Vugrinec Gorenje liga prvakov

Ponedeljek, 11. 2. 2013, 18.58

7 let, 12 mesecev

Darko Stanić: Vugrinec in Kozlina sta v Skopju zvezdi

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Srbski vratarski zvezdnik Darko Stanić za Sportal o slovenskih legionarjih in naši izbrani vrsti.

Darko Stanić je v konici najboljših vratarjev nekdanjega jugoslovanskega prostora. Ko je lani njegova Srbija skočila na drugo mesto v Evropi, je bil uradno izbran za najboljšega čuvaja mreže na turnirju. Dobil je znameniti vzdevek Minister obrambe. Slovenija mu je bila nekoč, saj je v Kopru branil tri sezone, bil med botri največjih klubskih uspehov in se prikupil občinstvu s spektakularnimi obrambami. Drugo sezono je član Metalurga, kjer deli slačilnico z dvema Slovencema.

''Renato Vugrinec in Miladin Kozlina sta nezamenljiv del ekipe. Prvi nam je v tej sezoni dal veliko ustvarjalnost v napadu, česar proti Gorenju nismo pokazali. Vendar to ni bila njegova krivda, ampak ekipna. Kot moštvo nismo igrali, kot bi morali in kot znamo. A vseeno je Vugrinec pokazal, da je eden ključnih igralcev naše ekipe. Prav tako Kozlina, najbolj seveda v obrambi, nevaren je tudi v napadu. Oba sta se pokazala v odlični luči, v Skopju so ju vsi vzljubili, pravi zvezdi sta,'' je nad soigralcema navdušen 34-letni nekdanji vratar Cimosa, ki je v Kopru branil med letoma 2008 in 2011.

Svetovno prvenstvo je boleča rana za srbske rokometaše. Evropski podprvaki so si z razkošno igralsko zasedbo brez najmanjšega dvoma želeli mnogo višje kot zgolj na deseto mesto. ''Po poti, kamor je Slovenija krenila na svetovnem prvenstvu, smo želeli mi. Izpustili smo priložnost proti Poljakom, s Slovenijo pa smo vodili s tremi goli prednosti v končnici, imeli vse pod nadzorom in zaradi svojih napak Sloveniji prepustili zmago. Ob tej priliki bi Slovencem čestital, izkoristili so svoje priložnosti in odšli najdlje, kar je bilo mogoče. Vesel sem, da je ekipa z Balkana prišla do takšnega uspeha,'' Stanić privošči uspeh svojim nekdanjim soigralcem. Glede slovenskega rokometnega jutri pa ni prav zelo evforičen, predvsem zaradi evrov, ki jih ej vse manj: ''Prihodnost slovenske reprezentance ni slaba. Mislim, da boste zadržali visoko raven, morda ne s takšnimi rezultati, vendar so temelji, na katerih lahko gradite reprezentanco. Morda je večji problem, ker klubi znižujejo proračune, liga pa je vse šibkejša in šibkejša. V prihodnje bo to verjetno težava v Sloveniji.''

Ne spreglejte