Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
12. 11. 2014,
13.14

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga prvakinj rokomet Krim Mercator Krim Mercator Dunaj Marta Bon

Sreda, 12. 11. 2014, 13.14

2 leti, 6 mesecev

"Človek ima pravico gledati drugega dol le takrat, ko mu daje roko, da ga pobere"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Krimove rokometašice se na Dunaj k avstrijskemu prvaku in nekoč velikanu Hypu odpravljajo z jasnim ciljem. Vrniti se v Ljubljano z novo, tretjo zmago v evropski sezoni.

Rokometašice Krima čaka še zadnje gostovanje v rednem delu lige prvakinj. Na Dunaju se bodo v soboto (17.25) pomerile s Hypom, ki so ga v Stožicah visoko premagale. A z 12 goli prednosti se nikakor ne morejo slepiti, saj bodo Avstrijke, nekoč osemkratne vladarice Evrope, ki so pred sezono bistveno znižale pričakovanja in proračun, zagotovo naostrene za povračilne ukrepe.

Dejstvo je, da igro Hypa zaznamujejo nihanja, še precej bolj skrajna kot pri krimovkah. Po visokem porazu v Ljubljani so namreč Avstrijke doma vzele točko Dinamu, nato pa doživele polomijo velikih razsežnosti v Leipzigu, ki jih je ugnal kar za 20 zadetkov. Na povratni tekmi za bistveno znosnejših šest.

Avstrijke s točko na dnu lestvice

Hypu, ki ima na dnu skupine A le eno točko, za preboj med najboljšo 12-erico lige prvakinj še vedno igra teorija, a za tak scenarij mora premagati Krim, ki ima na računu dve zmagi, nato še Dinamo in upati na ljubljanski spodrsljaj z Nemkami. Tigrice imajo pred sabo bistveno bolj uresničljive cilje. Zmaga ali vsaj točka na Dunaju spadata med povsem realne, izjemno pomembno pa bi bilo v zadnjem krogu v Stožicah premagati Leipzig in v drugi del, ki se začne konec januarja, odpotovati s štirimi točkami prtljage.

Podobna obramba, boljši napad

Cilj Krima, ob rezultatskem, seveda, je napredovati glede na tekme iz bližnje preteklosti. Konkretno poskušali ponoviti obrambo s srečanja z Dinamom in izboljšati napad, ki je bil glavni krivec za poraz. Trenerka Marta Bon kategorično zavrača kakršnokoli podcenjevanje zaradi visoke zmage na prvi tekmi.

"Daleč smo od tega, da bi lahko kogarkoli podcenjevali. Tudi če bi bili veliko močnejši, bi bilo to proti mojim načelom. Človek ima pravico gledati drugega navzdol le takrat, ko mu daje roko, da ga pobere. Podcenjevanje ni v mojem značaju. Verjamem, da bom znala to prenesti tudi na ekipo. Na prvi tekmi nam je lepo stekla obramba, nato smo tekmeca začeli mleti še s protinapadi. A vsaka tekma je malo drugačna," ostaja previdna, a vseeno samozavestna doktorica.

"Ne bi rekla, da je Hypo zrasel. Prej bi utegnil imeti težave zaradi negativne serije. Prepričana sem, da je pričakoval več. Proti nam bodo verjetno videli priložnost za edino zmago. Verjamem, da se hitreje strukturiramo kot ekipa. Čeprav so še vedno v prednosti zaradi več igralk z izkušnjami v ligi prvakinj in drugje. Vseeno mislim, da smo v boljšem ritmu in tekmovalni formi kot Hypo. Moramo si upati vstopiti v tekmo z napovedjo o zmagi," pravi Bonova, ki nedvomno spoštuje Hypovo tradicijo, največjo nevarnost pa pričakuje od Brazilk, s črte in seveda s položaja leve zunanje, kjer ordinira nekdanja krimovka Gorica Ačimović.

Ne spreglejte