Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 7. 2020,
16.37

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Tilen Kodrin David Razgor Tomaž Ocvirk Celje Pivovarna Laško

Petek, 24. 7. 2020, 16.37

3 leta, 9 mesecev

preživeli vse pasti, ki jih skrivajo notranjski gozdovi

Celjski rokometaši so se na neobičajno sezono pripravljali v divjini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Priprave v gozdu - Celje Pivovarna Laško | Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se na novo, nenavadno sezono pripravljali v divjini. | Foto RK Celje Pivovarna Laško

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se na novo, nenavadno sezono pripravljali v divjini.

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Za rokometni klub Celje Pivovarna Laško so se priprave na novo sezono začele v divjini. In to dobesedno, s strokovnjakom za preživetje v naravi Branetom Červekom, ki jim je v notranjskih gozdovih delil nasvete, kako se soočiti z naravo in v njej preživeti. Po koncu so rokometaši strnili misli o "divjih" pripravah ter prihajajoči neobičajni sezoni.

"Tisti pravi pomen besede 'divjina' smo izkusili šele v teh dneh," je, potem ko je preživel vse pasti, ki jih skrivajo notranjski gozdovi, dejal Tilen Kodrin. Zahtevnost naloge je dobro povzel tudi kapetan moštva David Razgor. "Da ni bilo vse lahko, pričajo naše dlani, ki so zgarane, kot da bi en teden delali na polju," je slikovito dodal izkušeni srednji zunanji.

Franjo Bobinac
Sportal Prva nagrada za odličnost v roke Celjanov

Narava jih je "nagradila"

Tilen Kodrin o pripravah v divjini: Zame je bilo fascinantno spoznanje, kako malo je potrebno za srečo. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Tilen Kodrin o pripravah v divjini: Zame je bilo fascinantno spoznanje, kako malo je potrebno za srečo. Foto: Žiga Zupan/Sportida Kot soigralci se je spopadel s spoznavanjem in uporabnostjo različnih rastlin, pripravo ognja s številnimi tehnikami, spuščanjem po pečinah, pripravljanjem bivaka in številnimi drugimi tehnikami preživetja v naravi.

Ta jih je "nagradila" tudi z dvema močnima nalivoma in številnimi zahtevnimi preizkusi, med katerim je bilo tudi čakanje na četrtek zvečer in novico o tem, kdo je nogometni državni prvak. "Šele takrat smo izvedeli, da je Celje prvak. Presrečni smo. No, z izjemo dveh Ljubljančanov Domna Novaka in Jana Grebenca, ki smo ju malce zbadali," se je zasmejal Kodrin.

Odrezali so se "zelo dobro"

Celjski rokometaši so se sicer po besedah strokovnjaka, ki jih je v teh dneh vodil, zelo dobro odrezali, četudi so jim pred odhodom v divjino pobrali vso hrano, ki so jo prinesli s seboj.

Kodrin je poudaril, da je bilo to druženje pomembno, saj so si, tako kot pri rokometni igri, morali razdeliti vloge, opraviti vsak svoje delo glede na sposobnosti in predvsem biti ekipa. To so poudarili tudi člani strokovnega štaba na čelu s trenerjem Tomažem Ocvirkom in športnim direktorjem Rokom Plankljem.

Priprave v gozdu - Celje Pivovarna Laško | Foto: RK Celje Pivovarna Laško Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Vsak je nekaj spoznal o sebi

"Vsak je pri sebi nekaj spoznal. Zame je bilo fascinantno, kako malo je potrebno za srečo. To je lahko že ogenj, streha nad glavo ali kos kruha," je o novi izkušnji dejal Kodrin, eden od izkušenejših členov zasedbe, ki bo v novi sezoni lovila dvojno domačo krono, v ligi prvakov pa bo poskušala čim dražje prodati kožo proti vsem velikanom in se uvrstiti v izločilne boje.

"Težko je karkoli napovedovati. Odločajo malenkosti. Če pogledamo na papirju, bi se morali za izločilne boje boriti z Zagrebom, Aalborgom in Motorjem iz Zaporožja. Kdor bo zbral več točk in presenetil katerega od velikanov, bo napredoval," je o ligi prvakov razmišljal 31-letni kapetan moštva.

Prihajajoča sezona bo drugačna

David Razgor o ligi prvakov: Če pogledamo na papirju, bi se morali za izločilne boje bojevati z Zagrebom, Aalborgom in Motorjem iz Zaporožja.  | Foto: Sportida David Razgor o ligi prvakov: Če pogledamo na papirju, bi se morali za izločilne boje bojevati z Zagrebom, Aalborgom in Motorjem iz Zaporožja. Foto: Sportida V domačem prvenstvu bo sezona letos drugačna, saj bo po odločitvi Rokometne zveze Slovenije v 1. NLB ligi nastopalo 14 ekip, in to zgolj z enim delom tekmovanja. Pri Celju se zavedajo, da imajo na voljo 26 tekem, "kiksi", kot pravi Razgor, pa lahko moštvo, ki meri na naslov in katerega skalp si želi vsaka druga ekipa v ligi, drago stanejo.

"Če začneš sezono v dobri formi, je to lahko boljše, saj lahko v nekem obdobju narediš razliko. Če pa ti spodleti v nekaj prvih krogih, je lahko to slabše kot v prejšnjih sezonah, saj bo vsaka točka štela. Ne bo končnice, ne boš mogel nadomestiti teh 'kiksov', od vsega začetka se bo treba kar najbolj odrezati pri osvajanju točk," je poudaril Razgor.

Ferlina zamenjal Ivič

Do kar najvišjega mogočega izkupička bo ekipi letos pomagalo pet novincev. V vratih bo Klemna Ferlina nadomestil Filip Ivić, ki je v Celje prišel iz nemškega Gummersbacha. V polju pa bodo poskušali trenerja prepričati domačin Tadej Mazej (prej Gorenje Velenje), Hrvat Veron Načinović (RK Zamet) in dva Črnogorca Arsenije Dragašević in Radojica Čepić (oba Rudar Pljevlja).

V divjini se Črnogorca preostalim soigralcem nista mogla pridružiti, saj morata do nedelje opraviti obvezno karanteno po prihodu iz domovine. Igralci upajo, da bo lahko pretežno mlada ekipa kos izzivom v prihajajoči sezoni.

Priprave v gozdu - Celje Pivovarna Laško | Foto: RK Celje Pivovarna Laško Foto: RK Celje Pivovarna Laško

"Kdor ne bo dobro pripravljen, bo težko igral tekme med sezono"

Tomaž Ocvirk:  Ko se tekme enkrat začnejo, je težko dvigniti moč in vzdržljivost. Zato je pomembno, da smo že na začetku v dobrem stanju in da ohranjamo to raven skozi vso sezono. | Foto: Jurij Vodušek/Sportida Tomaž Ocvirk: Ko se tekme enkrat začnejo, je težko dvigniti moč in vzdržljivost. Zato je pomembno, da smo že na začetku v dobrem stanju in da ohranjamo to raven skozi vso sezono. Foto: Jurij Vodušek/Sportida "Mislim, da bomo enakovredni. Vratar je enakovredna zamenjava tudi na desnem zunanjem, prepričan sem, da bo Grošelj dobro zapolnil vrzel in ostal zdrav. Tudi prestop Makuca v Barcelono bomo nadomestili. Lani je imel nekaj težav s poškodbami in ravno v tistem času smo dosegli nekaj pomembnih zmag. Verjamem, da bo vsak igralec dal to, kar se od njega pričakuje," je dejal Razgor.

S tem se je strinjal tudi Tomaž Ocvirk. "Igralci vedo, da je konkurenca zelo močna. Kdor ne bo dobro pripravljen, bo težko igral tekme med sezono. Ko se te enkrat začnejo, je težko dvigniti moč in vzdržljivost. Zato je pomembno, da smo že na začetku v dobrem stanju in da ohranjamo to raven skozi vso sezono," je dejal Ocvirk.

Priprave v gozdu - Celje Pivovarna Laško | Foto: RK Celje Pivovarna Laško Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Največje skrbi povzroča koronavirus

Bolj pa trenerja skrbi položaj zaradi pandemije novega koronavirusa, ki jim bo očitno močno oklestil tudi spored tekem pred začetkom nove sezone. "Nam je najtežje, saj ne vemo, ali se bo sezona začela tako doma kot v ligi prvakov. Veliko prijateljskih tekem, ki smo jih organizirali s tujimi moštvi, zdaj odpovedujejo," je težavo navedel Ocvirk.

Kot je dejal, bi rad vodil ekipo pred polnimi dvoranami, saj se zaveda, koliko 24-kratnim državnim prvakom pomenijo gledalci, a ne verjame, da se bo to v kratkem uresničilo. Najbolj si želi, da bi lahko igralci razmišljali le o treningih ter tekmah, ne toliko o drugih zadevah, ki zdaj pestijo svet športa.

Celjani upajo, da do 5. septembra, ko bo na sporedu prvi krog državnega prvenstva, ne bo dodatnih težav in da se bo nova sezona vendarle izvedla nemoteno.

Preberite še:

Sportal Jure Cvetko imenovan za direktorja rokometnega EP 2022
Domen Makuc
Sportal Slovenski dragulj, ki ga mnogi postavljajo ob bok Luki Dončiću
tim
Sportal Celjani in Cokan še lep čas z roko v roki
Ne spreglejte