Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
19. 11. 2014,
21.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rokomet 1. NLB Leasing liga

Sreda, 19. 11. 2014, 21.50

8 let

Celjski stroj se je dolgo ogreval, a zmlel Velenjčane

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski rokometni derbi med Celjani in Velenjčani je pripadel prvim, ki so slavili z 32:31 (14:17). Junak domačih izredni Miha Zarabec.

Najboljša slovenska rokometna kluba sta bila v prvih desetih krogih superiorna in do velikega derbija nista oddala točk.

Tekmo v lepo zapolnjeni celjski dvorani Zlatorog so bolje začeli gostje iz Velenja, ki so si hitro priigrali vodstvo z 2:0. Domačini so se po nekaj minutah prebudili in v osmi minuti jim je uspelo po začetku tekme izenačiti rezultat na 4:4. Zadetki so nato do polovice prvega polčasa izmenično padali na obeh straneh. Celjani niso izkoristili prve številčne premoči, pri Gorenju je bil izključen Mitja Nosan, na drugi strani pa so gostje na krilih odličnih obramb Klemna Ferlina in nekaj nezbranosti Celjanov v napadu počasi začeli ustvarjati prednost. Ta je vrhunec dosegla v 18. minuti, ko je semafor kazal 10:7 za Velenje.

Nekajminutni napadalni mrk Celja je prekinil Ivan Slišković, vseeno pa domačinom ni uspelo povsem ujeti razigranih gostov, ki so s trdno obrambo onemogočali Celjane.

Da gre za tekmo s posebnim nabojem, sta pokazala Miha Zarabec in Mario Šoštarič, ki sta si izmenjala nekaj ostrih besed, sodniki pa so oba vročekrvneža poslali na dvominutno hlajenje. Zaneteno iskrico so bolje izkoristili gostje, ki so v dveh minutah povsem šokirali domačine, tem je žoga kar sama bežala iz rok, in povedli z najvišjo prednostjo v prvem polčasu – za štiri zadetke (17:13). Domačemu trenerju Branku Tamšetu se ni obrestovala niti menjava vratarjev. Urban Lesjak je sicer obranil prvi poskus Gorenja, nato pa v slabih treh minutah prejel tri zadetke, vse iz protinapadov. Celjani so v zadnjih sekundah prvega polčasa postavili končni rezultat prvih 30 minut igre (14:17).

Črna luknja domačinov in preobrat

Tako kot na začetku tekme so tudi v drugi polčas bolje vstopili Velenjčani. Samo šest minut je bilo potrebnih za novo najvišje vodstvo z 20:15. Celjani ponovno dolgo časa niso našli odgovora na agresivno obrambo gostov, njihova zbranost v napadu pa je bila vse prevečkrat prekinjena z napakami.

Državni prvaki iz Celja so po uspešno izvedeni sedemmetrovki najučinkovitejšega Zarabca počasi začeli loviti goste. Ti v napadu niso več tako lahkotno zadevali, v njihovo igro pa so se prikradle napake, ki jih do takrat ni bilo. Domačini so ob glasni spodbudi navijačev in nekaj obrambah Skoka nekajkrat prišli na dva zadetka zaostanka, v 45. minuti pa jim je po dolgem času uspelo poravnati rezultat na 24:24. Velenjčani so še naprej zapravljali napade, za popoln preobrat Celjanov pa je s sedmih metrov poskrbel Zarabec (po 46. minutah igre je imel ob svojem imenu že 11 zadetkov).

Domači rokometaši so vodstvo uspešno varovali do 55. minute, ob vse bolj bučnem vzdušju v dvorani, zbralo se je lepo število navijačev obeh moštev, pa je Velenjčanom uspelo ponovno priti v vodstvo s 29:28. Prednost Velenjčanov je bila kratkotrajna. Celjani so hitro poravnali izid in do konca zadrževali minimalno prednost. Ko je Lesjak 40 sekund do konca, po dolgem napadu gostov, obranil poskus Velenjčanov, se je slavje v Celju začelo. Končni rezultat je bil 32:31 v korist Celjanov, ki tudi po 11. krogu ostajajo neporaženi.

Ne spreglejte