Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 11. 2017,
14.31

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Miha Zarabec Kiel Igor Anić Branko Tamše Jaka Malus Celje Pivovarna Laško

Četrtek, 16. 11. 2017, 14.31

6 let, 5 mesecev

Pred tekmo Celja in Kiela

Celje pred (skoraj) polnim Zlatorogom v lovu na novo senzacijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
kiel celje | Foto Celje PL

Foto: Celje PL

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so konec preteklega tedna priredili prvovrstno presenečenje in na severu Nemčije na kolena spravili tekmece iz Kiela. Slovenski prvaki se bodo v nedeljo, 19. novembra, v okviru osmega kroga lige prvakov znova pomerili z osmoljenci tekme v Kielu, tekma pa se bo v dvorani Zlatorog začela ob 17. uri.

Najboljša slovenska rokometna ekipa v zadnjih sezonah zaradi šibkega finančnega stanja ni več konkurenčna najboljšim zasedbam na stari celini, kljub temu pa vsako sezono priredi senzacijo in odvzame skalp veliko močnejšim in kakovostnejšim moštvom.

V Zlatorogu organizatorji pričakujejo okrog pet tisoč gledalcev. Igralci so se odločili, da bodo spet nastopili v rožnatih dresih, ki jim prinašajo srečo in s katerimi opozarjajo na raka dojk.

V tej sezoni je sta bili že dve tovrstni presenečenji, po zmagoslavju nad poljsko ekipo Vive Kielce je konec preteklega tedna slavila še v Kielu. Zadnja zmaga je bila zares senzacionalna, Celjani so namreč v Nemčijo pripotovali brez treh nosilcev igre, Žige Mlakarja, Boruta Mačkovška in Luke Mitrovića, v dokaj slabem zdravstvenem stanju pa so bili tudi Urban Lesjak, Jaka Malus in Daniel Dušebajev.

Celjani napadajo drugo domačo zmago v ligi prvakov. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Celjani napadajo drugo domačo zmago v ligi prvakov. Foto: Žiga Zupan/Sportida

A Celjani so v Kielu pokazali, da imajo veliko srce. V tej sezoni so bili proti močnejšim in višjim ter predvsem bogatejšim tekmecem že nekajkrat blizu presenečenja, a jih je preprosto zmanjkalo v končnici tekme, na nedeljski tekmi pa so zdržali in osvojili zlata vredni točki za morebitni preboj v osmino finala. Vanj se bo po prvem delu tekmovanja uvrstilo šest ekip iz skupine B. Po sedmih odigranih tekmah najbolje kaže francoskemu PSG, ki je zbral 12 točk, madžarski Veszprem jih ima 11, nemški Flensburg-Handewitt deset, Vive Kielce šest, beloruski Meškov, Kiel in Celje po pet, danski Aalborg pa je z dvema točkama na zadnjem mestu.

Kdo je Kiel?

Gre za trikratnega osvajalca lige prvakov in 20-kratnega nemškega prvaka. Po naboru igralcev so igralci iz Kiela daleč pred Celjani, imenitna rokometna imena zgovorno pričajo o tem. Nemci Andreas Wolf, Patrick Wiencek, Christian Zeitz, Steffen Weinhold, Rune Dahmke in Christian Dissinger, Danca Niklas Landin in Rene Toft Hansen, Srb Marko Vujin, Šveda Niklas Ekberg in Lukas Nilsson imajo veliko večjo mednarodno veljavo od Celjanov, svoj prostor v nemški ekipi pa si je izboril tudi slovenski reprezentant in nekdanji član Celja Miha Zarabec.

Branko Tamše ima v ekipi še več težav kot pred prvo tekmo. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Branko Tamše ima v ekipi še več težav kot pred prvo tekmo. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Le zbrano in bojevito

"Glede na vse okoliščine nam je v Nemčiji uspel veliki met, hkrati pa se zavedamo, da nas na povratni medsebojni tekmi čaka še zahtevnejša naloga. Upam, da bo Zlatorog napolnjen do zadnjega kotička in da bodo moji varovanci nedeljsko tekmo začeli z identično miselnostjo kot v Kielu. Le z izjemno bojevito in zbrano igro lahko računamo na uspeh proti močni in kakovostni nemški zasedbi," je dejal strateg celjske ekipe Branko Tamše.

Velenjčan na celjski klopi bo morda lahko računal tudi na Mačkovška, ki je z ekipo v tem tednu opravil dva treninga, v slabem zdravstvenem stanju pa sta krožna napadalca Matic Suholežnik in Kristian Bećiri. Prvi ima virozo, drugi težave s prepono, oba pa bosta stisnila zobe in nastopila na nedeljski tekmi.

Ta sezona je prelomnica v karieri Jake Malusa. | Foto: Celje PL Ta sezona je prelomnica v karieri Jake Malusa. Foto: Celje PL

Odkritje sezone: Jaka Malus

Na nedeljski tekmi v Kielu je eksplodiral Malus, ki se razvija v sijajnega igralca in je nedavno v Zagrebu odigral tudi krstno tekmo za slovensko izbrano vrsto pod vodstvom selektorja Veselina Vujovića. Celjski organizator igre se zaveda, da jih v nedeljo čaka izjemno zahteven tekmec, ki bo v Zlatorogu skušal oprati madež po nedeljskem porazu pred svojimi gledalci.

"Kljub naši mladosti smo si v tej sezoni postavili visoke cilje in smo dobesedno lačni zahtevnih mednarodnih preizkušenj, najpomembneje pa je, da v njih tudi uživamo. Proti poljskemu prvaku in Kielu smo dokazali, da smo iz pravega testa, hkrati pa spoznali, da so največji superzvezdniki v drugih ekipah navadni ljudje. V nedeljo si želimo glasno podporo naših privržencev, mi bomo zagotovo pustili srce na igrišču," je pred nedeljsko tekmo dejal komaj 21-letni Malus.

Igor Anić se bo spet pomeril s svojim nekdanjim klubom. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Igor Anić se bo spet pomeril s svojim nekdanjim klubom. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Premagal nekdanje

"V tej sezoni smo dokazali, da znamo igrati in lahko premagamo vsakogar. Za nas je ključno, da imamo trdno obrambo in razpoloženega vratarja. Potem je vse lažje, saj lahko igramo hitro in raznovrstno v napadu. Enkrat nam je že uspelo premagati Kiel, zakaj ga ne bi še enkrat," je pred nedeljsko tekmo dejal v Mostarju rojeni nekdanji francoski reprezentant in krožni napadalec celjske zasedbe Igor Anić, ki je nekoč igral tudi za Kiel.

Ne spreglejte