Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
9. 10. 2017,
23.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško Žiga Mlakar PSG Europa Donna

Ponedeljek, 9. 10. 2017, 23.00

6 let, 6 mesecev

Hvalevredna poteza slovenskih prvakov

Celje dobrodelno v rožnati barvi, Žiga Mlakar v postavi kroga

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
celje pariz psg | Foto Celje PL

Foto: Celje PL

Noben poraz ne vzbuja radosti. A poraz celjskih rokometašev pri Parizu vsekakor vzbuja upanje. Žiga Mlakar je bil za deset doseženih golov nagrajen z uvrstitvijo v najboljšo postavo kroga.

Izgubili so za pet golov, s 27:32, kar je bila najvišja razlika na tekmi. A celjska mladost, za nameček brez Boruta Mačkovška, se je PSG, najbogatejšemu klubu na svetu, izvrstno upirala večino tekme in vodila tudi za tri gole. Žiga Mlakar je drugič na zadnjih treh tekmah zabil deset ali več golov in je vodilni strelec zgornjega doma lige prvakov. Glas, da bi postal igralec kroga, lahko oddate tukaj.

"Čestitke fantom za res bojevito predstavo. Od prve do zadnje minute smo pokazali pravo igro. Dali smo vse od sebe. Vemo, da je na nasprotni strani stala ekipa samih zvenečih imen. Še enkrat smo pokazali, da lahko igramo proti vsakemu. Tudi pri tako velikih, kot je Pariz, v gosteh. S pozitivnimi mislimi lahko gremo v prihodnjo tekmo, ki je za nas zelo pomembna," se je Mlakar že zazrl proti Meškovu, ki v Celje prihaja v soboto.

Celjani bodo z rožnatimi dresi prvič zaigrali tudi doma, v soboto proti Meškovu. Člana beloruskih prvakov sta tudi nekdanja pivovarja Vid Poteko in Simon Razgor. | Foto: Celje PL Celjani bodo z rožnatimi dresi prvič zaigrali tudi doma, v soboto proti Meškovu. Člana beloruskih prvakov sta tudi nekdanja pivovarja Vid Poteko in Simon Razgor. Foto: Celje PL

Dresi, kot jih še ni bilo

Tedaj bodo pivovarji prvič v zgodovini na domačih tekmah odeti v neobičajne odtenke. Nosili bodo namreč drese rožnate barve v znak podpore organizaciji Europa Donna in ozaveščanju o problematiki raka dojk. S takšnimi dresi so se predstavili tudi v Parizu in se bodo tudi na prihodnjih gostovanjih. Tradicionalni celjski barvi sta sicer rumena in modra.

"V rokometnem klubu Celje Pivovarna Laško verjamemo, da se dobro z dobrim vrača. To je naše načelo, družbena odgovornost in zdravje pa sta naš način življenja. Z veseljem in po svojih možnostih zato vedno podpiramo organizacije, ki z dobrim delom in naprednim razmišljanjem ustvarjajo boljši svet, tega pa učimo tudi naše člane ter otroke v naši šoli. Ena izmed takšnih organizacij je tudi Europa Donna, ki smo jim hvaležni za njihovo delo in jim čestitamo za 20 let delovanja. Ozaveščanje, zgodnje odkrivanje bolezni, zdravljenje in rehabilitacija ter posodabljanje medicinske opreme so njihovi cilji in upamo, da jim bomo kot športni klub lahko pri uresničevanju teh, vsaj malce pomagali," je ob oznanitvi sodelovanja dejala v. d. direktorice celjskega kluba Saša Lešek.

Ne spreglejte