Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
13. 11. 2017,
9.38

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Kiel Celje Pivovarna Laško Branko Tamše Jaka Malus

Ponedeljek, 13. 11. 2017, 9.38

6 let, 5 mesecev

Po celjski zmagi v Kielu

Zakaj je zmaga Celja nad Kielom takšna senzacija? #foto

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
kiel celje | Foto Celje PL

Foto: Celje PL

Pred rokometaši Celja je pokleknil še drugi evropski prvak v tej sezoni. Po Kielcah so slovenski prvaki z 29:26 ugnali še nemškega velikana Kiel. Zelo oslabljeni in na gostovanju.

Pet točk je na računu rokometašev Celja Pivovarne Laško v zvezdniški skupini zgornjega doma lige prvakov. Zmagi nad Kielcami in točki proti Meškovu so dodali par točk, izborjen v domovanju kultnega Kiela. Ta ni le nemška, ampak svetovna rokometna institucija. Gre za trikratnega osvajalca lige prvakov, nazadnje leta 2012, in 20-kratnega nemškega prvaka. To je bila tretja celjska zmaga nad Kielom v zgodovini in prva na gostovanju.

Fotogalerija celjskega slavja, foto: Celje PL:

Fotogalerija
1 / 17

Poseben sijaj ji daje pogled v aktualni trenutek celjske garderobe. Trener Branko Tamše v zadnjih tednih ne more računati na tri pomembne zunanje igralce. Poškodovani so Borut Mačkovšek (komolec), Žiga Mlakar (dlančna kost) in Luka Mitrović (kolenske vezi). Za zadnjega je sezona že končana, prva se bosta vrnila.

Tudi Kiel ni brez težav. Že vso sezono igra brez Domagoja Duvnjaka, tokrat sta manjkala še Steffen Weinhold in Raul Santos.

Začutili, da za Kiel ne igrajo vesoljci

Za nameček so se pred odhodom v Nemčijo lažje poškodovali še Urban Lesjak (udarec v rebra), Daniel Dušebajev in Jaka Malus (oba gleženj). Vsi trije so vseeno nastopili v sloviti Sparkassen Areni, Malus pa je v napadu odigral morda tekmo kariere na tej ravni.

Jaka Malus igra vse bolj samozavestno. | Foto: Celje PL Jaka Malus igra vse bolj samozavestno. Foto: Celje PL
"Občutki so odlični. Tekmo smo v obrambi odprli dobro, se držali dogovorov. V prvem polčasu smo naredili preveč tehničnih napak, osem, a smo se na lastni koži prepričali, da Kiel ni vesoljska ekipa. V drugem polčasu smo strnili vrste, v napadu odigrali mirno, do gola, naredili le dve tehnični napaki in dosegli zgodovinsko zmago," je po srečanju dejal Jaka Malus, eden tistih, ki je moral nadomestiti učinek manjkajočih. Devet golov v ligi prvakov nekdanji kapetan mladinske reprezentance in še eden od falange igralcev, ki jih Branko Tamše pošilja na glavni evropski oder, ni zabil še nikomur.

Znova že v nedeljo

Še posebej ne tako kultni ekipi, kot je Kiel. Ta je sicer v letošnji sezoni nekoliko v krizi, a je imel Alfred Gislasson tokrat na voljo več (na papirju) vrhunskih igralcev kot njegov kolega, ki mu zaradi zdravstvenih tegob treninga še zdaleč ni uspelo organizirati maksimalno. Priložnost, da se Celjanom oddolži, bo imel Kiel ekspresno hitro. Ekipi se bosta pomerili že v nedeljo (17.00) v Zlatorogu.

Ne spreglejte