Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
11. 6. 2013,
7.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Neli Irman Carmen Martin Krim Mercator Krim Mercator

Torek, 11. 6. 2013, 7.02

8 let

Carmen Martin operirana, Krim želi (tudi) Neli Irman

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zaradi operacije rame odlične španske desnokrilne rokometašice Carmen Martin se je Krim Mercator začel ozirati po njenih potencialnih menjavah. Najverjetnejša izbira se zdi Neli Irman.

S 54 goli prva Krimova strelka v ligi prvakinj iz pretekle sezone Carmen Martin se je koncem maja odpravila na operacijo leve rame, ki jo je mučila že nekaj časa. Poseg je uspel, levoroka španska reprezentantka pa se že posveča rehabilitaciji. Natančno še ni znano, kdaj se bo vrnila na igrišče. Gotovo pa ne do začetka Krimovih priprav. Te so predvidene za teden, ki se začne s ponedeljkom, 22. julija. Morda se bo njeno okrevanje še zavleklo.

Pri 19-kratnih slovenskih prvakinjah že tuhtajo, kaj storiti. Ena od smiselnih rešitev je ''najem'' igralke le za določeno obdobje. V Stožicah so se spomnili tudi Neli Irman. Gre za izkušeno slovensko reprezentantko in eno glavnih figur Zagorja, najvztrajnejšega Krimovega izzivalca, ki ga je za vsakoletni napredek pohvalil tudi Tone Tiselj. Zagorjanke so navsezadnje v lanski sezoni tudi edine pokorile Krim. Hitronoga levičarka je v svoji karieri štiri sezone že bila krimovka, in sicer med letoma 2005 in 2009. V Evropi je v tem obdobju zdaj 27-letna rokometašica zabila devet, v slovenskih tekmovanjih pa 280 golov. V lanski sezoni je bila peta, v predlanski pa prva strelka državnega prvenstva.

''S Krimom sem v stikih, pogovarjamo se, a do prave ponudbe še ni prišlo. Dogovoriti se morata kluba, potem pa mora ponudba ustrezati tudi meni,'' je tik pred odhodom na trening za Sportal dejala Irmanova, ki ima s slovenskimi podprvakinjami iz Zasavja še pogodbo, za zdaj pa je aktualna predvsem posoja. V Stožicah spogledovanja, jasno v igralsko-rokometnem smislu, niso zanikali, a v isti sapi pripomnili, da stvar še ni čisto konkretizirana. ''Da, Neli Irman je ena od idej. Ampak tako daleč ne razmišljamo, imamo še mesec dni časa. Navsezadnje je naša članica tudi Alja Koren. Čakamo dokončne izvide za Carmen Martin,'' se je glasil komentar direktorja Gorana Dujića. Razplet uganke o Krimovem desnem krilu bodo bržkone prinesli že naslednji dnevi.

Ne spreglejte