Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
15. 10. 2017,
11.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Branko Tamše Luka Mitrović Celje Pivovarna Laško Meškov Brest Rokometna liga prvakov

Nedelja, 15. 10. 2017, 11.25

6 let, 6 mesecev

Trener ima besedo

Branko Tamše: Ko sem bil izključen, sem začutil pravi Zlatorog #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
branko tamse celje meškov | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Trener Celja Pivovarne Laško Branko Tamše o točki proti beloruskemu prvaku, sodnikih, svoji izključitvi in občinstvu.

Celjskega trenerja Branka Tamšeta so po remiju z beloruskim Meškovom prevevali mešani občutki. Po eni strani je imela njegova ekipa proti močni gostujoči zasedbi tekmo praktično ves čas pod nadzorom in vodila tudi za pet golov. Po drugi je beloruski prvak slovenskega ujel v končnici, a je pivovarjem v zadnji minuti vendarle uspelo obraniti točko, saj bi lahko izgubili še to.

Fotogalerija Žige Zupana:

Fotogalerija
1 / 56

 

Ivan Pešić rešil Beloruse

"Vodili smo večji del tekme, tudi za pet, za kar je bilo treba zelo garati, saj je na drugi strani stala ekipa Bresta, ki je v Celje prišla po zmago, mi pa smo imeli iste račune. Dokler smo bili na ravni, kot smo si jo želeli, smo imeli rezultat, na koncu pa smo imeli dva čista strela, da tekmo odločimo, a je Ivan Pešić (hrvaški reprezentant, op. a.) oba ubranil. Ekipa Meškova pa je tako izkušena, da je to izkoristila. Vesel sem, da so fantje ostali treznih glav tudi v zadnjem napadu, ko tekmecu nismo dovolili strela na vrata, kar po tem, ko so nas ujeli, ni bilo lahko," je Velenjčan poudaril pomen tretje točke v letošnji sezoni.

O bornem obisku - slovenski prvaki bi si z mlado ekipo in privlačno igro v elitni diviziji vsekakor zaslužili večjega - smo že pisali. V Zlatorogu se je tudi zbralo kakšnih 2.500 gledalcev, dvorana je bila polna približno polovično. A občinstvo je bilo glasno. Še posebej sredi drugega polčasa, ko ga je s sedežev dvignila trenerjeva izključitev: "Zahvalil bi se tudi čudovitemu občinstvu, čeprav sem, če sem iskren, pravo podporo začutil šele po moji izključitvi. Takrat je bila atmosfera tista prava, celjska. Takšnega navijanja bi si želel že prej, saj ta da fantom na igrišču velik elan in s takšno podporo so rezultati lažje dosegljivi. Meškovu bi se zahvalil za pošteno tekmo in mu čestital za rezultat."  

"Krivica boli"

Kaj se je pravzaprav zgodilo? Žiga Mlakar se je s Petrom Djordjićem v 43. minuti boril za žogo, sodnika pa sta dosodila avt za Brest. Tamše je stal v neposredni bližini, energično stekel proti sodniku, ki mu je pokazal dvominutno kazen, in mu nekaj zakričal: "Od Mlakarja se je žoga odbila v Djordjića 20 centimetrov pred mano. Odziv je bil, kakršen je bil. Takšen človek sem. Krivica boli, bil sem v neposredni bližini, zato sem se tako odzval. Sodnika nista imela vpliva na tekmo. A kolikor so mi pravila znana, je najprej na vrsti rumeni karton, nato dvominutna kazen, ki sem jo dobil."

Celjska ekipa je sicer trenerjevo izključitev odlično izkoristila: v tistem času je dosegla dva gola, dobila pa nobenega.

Dva vidika

Belorusi so kar precej protestirali pri islandskih sodnikih. Z njunim delom vsekakor ni bil zadovoljen prekaljeni Srb Rastko Stojković. "Belorusi so protestirali, a niso bili sankcionirani. Mi pa smo protestirali in smo bili sankcionirani," je o tej temi dejal Tamše.

Vseeno si upamo postaviti tezo, da je ta gotovo vodil številne tekme, na katerih je bilo sojenje bistveno bolj v škodo njegovih ekip kot tokrat.

Ne spreglejte