Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
27. 8. 2014,
8.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Branko Tamše rokomet

Sreda, 27. 8. 2014, 8.55

6 let, 7 mesecev

Branko Tamše je neusmiljen, Celje treniralo tudi po sedem ur dnevno

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Branko Tamše, trener celjskih rokometašev, ki jih v soboto v Porotrožu čaka superpokalna uvertura v sezono, je spregovoril o pripravah in svoji prenovljeni ter pomlajeni ekipi.

Devet pripravljalnih tekem, en poraz. To je bilanca ogrevalnih srečanj Celja Pivovarne Laško. Za prenovljeno ekipo obetavno, a od pripravljalnega obdobja se nikakor ne živi, tako kot ne od preteklega dela. To bi bilo težko bolj jasno tudi trenerju Branku Tamšetu.

"Imeli smo štiri zelo kakovostne nasprotnike, bilo je tudi nekaj slovenskih prvoligašev. Prikazovali smo solidne, dobre in tudi odlične igre. Gotovo bomo še nihali v formi, ampak stremimo k temu, da bi bilo nihanj čim manj. Radi bi, da bi se naša igra stopnjevala iz treninga v trening, iz tedna v teden," pravi Tamše, ki vodi Celjane na prvih pripravah. "Ujčka" jih nikakor ne, v določenem trenutku je dnevna doza treninga znašala tudi po sedem ur.

Njeno veličanstvo obramba

Tamšetova miselnost je znana. Čim trdneje prijeti tekmece v obrambi, čim hitreje popeljati žogo v napad in čim lažje zabiti gol. "Z izjemo zadnje tekme proti Nantesu nam je v večini primerov zelo lepo uspevalo," je zadovoljen Velenjčan, ki ima v ekipi štiri novince in še dva igralca, ki sta se vrnila s posoje: "Po pokalu je lanska ekipa stopnjevala formo. Če bi sezona trajala še dlje, bi bila v še boljši. Fantje so prišli večinoma dobro pripravljeni. Nimamo takšnega repertoarja igralcev kot določeni klubi v Sloveniji, kaj šele v Evropi. To, kar imamo, je – verjamem – pravo. Mislim, da se bo ta teza potrdila med sezono."

Za ubranitev slovenskega naslova bo treba biti v optimalni formi maja, ko lahko finalista doleti res peklenski ritem tekem, sledečih si na dva dni. A Celjani si seveda ne morejo privoščiti, da kakšne tekme v najtežji skupini lige prvakov z Veszpremom, Rhein-Neckar Löwnom, Vardarjem, Čehovskimi medvedi in Montpellierom ne bi odigrali na vso moč. Prvi prihajajo v Zlatorog Skopjanci že čez dober mesec.

V obrambi boljši, v napadu ne

"Če bi potegnil nekakšne vzporednice z lansko ekipo, ima zdajšnje moštvo ta hip večji potencial v obrambi. V napadu pa je bila lanska ekipa boljša, bolj raznolika. A če bomo igrali želeno obrambo, bo stekel tudi napad. Če ne, bo tudi v napadu težje," se zaveda trikratni zaporedni državni prvak, ki ni prav nič skakal od navdušenja, ko je moral oditi iz kluba Roman Pungartnik, a na to odločitev razumljivo ni imel veliko vpliva.

"Moje sodelovanje z nekdanjim direktorjem je bilo zelo dobro in korektno. Ostala sva v stikih. Navsezadnje je, vsaj zame, še iz igralskih časov ena od legend slovenskega rokometa, ki je izjemno cenjena tudi v Evropi," je sklenil Tamše in navrgel dovtip, da se niti "Pungi" niti on ne bosta znova aktivirala in se vrnila na desno krilo. Je pa potrdil, da so pivovarji v mislih preigravali scenarij, da bi ta položaj oplemenitili z nekaj izkušnjami. A težišče vizije bo ostalo na vzgoji talentov. Vseeno pa se Tamše v prihodnosti prav gotovo ne bi branil kakšne uveljavljene okrepitve.

Ne spreglejte