Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 9. 2018,
11.07

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,94

6

Natisni članek

Branko Tamše Celje Pivovarna Laško

Četrtek, 27. 9. 2018, 11.07

5 let, 7 mesecev

Sporazumna prekinitev sodelovanja

Poraz z Ribnico sodu izbil dno: Tamše ni več trener Celjanov. Znan je njegov naslednik.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,94

6

tamše tamse Zagreb Celje | Branko Tamše in Celje Pivovarna Laško vsak svojo pot. | Foto Martin Metelko/Sportida

Branko Tamše in Celje Pivovarna Laško vsak svojo pot.

Foto: Martin Metelko/Sportida

Branko Tamše se je po petih letih vodenja rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško poslovil od trenerske taktirke državnih prvakov.  Do prekinitve sodelovanja je prišlo dan po sredinem porazu Celjanov proti Ribnici (21:22) v državnem prvenstvu, ki je, kot kaže, sodu izbil dno. To je bil po dveh porazih v ligi prvakov še drugi domači poraz Celjanov v tej sezoni, prvi je prišel na superpokalu proti Krki. Novi trener Celja je dozdajšnji trener mladincev Tomaž Ocvirk, ki je skrbel tudi za fizično pripravo med člani.

MRK Krka Ribnica
Sportal Krka do prve zmage, Ormož uspešen v Ivančni Gorici

"Branku smo hvaležni za njegovo delo, ki nas bo vezalo še bolj, kot 14 osvojenih lovorik. Te povedo vse o tem, kakšno obdobje je za nami. Spletli smo izjemno vez, za katero smo prepričani, da nas bo vezala tudi v prihodnje in zaradi katere bo Branko pri nas in v naši dvorani vedno dobrodošel," je ob koncu sporazumne prekinitve sodelovanja s Tamšetom dejal predsednik RK Celje Pivovarna Laško Jernej Smisl.

Prišel in osvojil 14. domačih lovorik

Branko Tamše je v Celje prišel oktobra 2013, ko je najprej zasedel mesto vodje mladinskega pogona, decembra istega leta pa je na mestu glavnega trenerja zamenjal Vladana Matića.

S Celjani je, odkar je sedel na trenersko klop, osvojil 14 domačih lovorik. Prva mu je ušla septembra letos na superpokalu, ko je Celjane na kolena spravila Krka. | Foto: Urban Urbanc/Sportida S Celjani je, odkar je sedel na trenersko klop, osvojil 14 domačih lovorik. Prva mu je ušla septembra letos na superpokalu, ko je Celjane na kolena spravila Krka. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Od takrat pa do te sezone je Branko Tamše z ekipo Celja Pivovarne Laško osvojil vse domače lovorike, to je pet državnih naslovov, pet pokalnih naslovov in štiri super pokalne naslove. Ob začetku vodenja kluba mu je uspel preboj v izločilne boje lige prvakov, kar si je klub tudi v tej sezoni zastavil za cilj, a so pomembne točke zapravili že ob uvodnem porazu s Skjernom.

Dva poraza v ligi prvakov, v nedeljo prihaja Flensburg

Celjane konec tedna čaka nova tekma v ligi prvakov. V Zlatorogu bodo v nedeljo ob 17. uri gostili nemškega velikana Flensburg. Pivovarji so v elitnem evropskem tekmovanju v tej sezoni odigrali dve tekmi in obe izgubili. Za uvod jih je v domači dvorani za zadetek premagal danski Skjern, v nedeljo pa so po mrku v zadnji četrtini tekme visoko, za kar 12 zadetkov, izgubili z zvezdniškim PSG. 

Celjane naslednja tekma čaka v nedeljo v ligi prvakov, ko bodo ob 17. uri gostili Flensburg. Sezono v tem tekmovanju so začeli z dvema porazoma - za zadetek proti Skjernu in za 12 proti PSG. | Foto: Twitter RK Celje Pivovarna Laško Celjane naslednja tekma čaka v nedeljo v ligi prvakov, ko bodo ob 17. uri gostili Flensburg. Sezono v tem tekmovanju so začeli z dvema porazoma - za zadetek proti Skjernu in za 12 proti PSG. Foto: Twitter RK Celje Pivovarna Laško

Celjani po porazu z Ribnico zaskrbljeno pogledujejo proti zdravstvenemu kartonu. Domen Makuc proti Ribnici zaradi lažje poškodbe ni igral Domen Makuc, so se pa med tekmo poškodovali trije igralci: Branko Vujović, Jan Jurečič in Rok Ovniček.

Tomaž Ocvirk je novi trener Celja. | Foto: Celje PL Tomaž Ocvirk je novi trener Celja. Foto: Celje PL Ocvirk pred velikim izzivom

V prihodnje bo Celjane vodil Tomaž Ocvirk, dosedanji trener mladincev, ki je tudi v članski ekipi skrbel za kondicijsko pripravo in ga je RK Celje Pivovarna Laško imenovalo na mesto trenerja članske ekip. 

"Sprejemam izziv in odgovornost, ki jo prinaša vodenje članske ekipe RK Celje Pivovarna Laško, ki mi je bila ponujena danes. Zavedam se, da nas čaka težko delo, ki ga bomo lahko opravili le skupaj, kot ekipa. Najprej se želim pogovoriti s fanti in sodelavci, nato pa bomo naredili načrt, da zadržimo kontinuiteto osvajanja lovorik, ki jo je klub postavil v svoji bogati zgodovini," pravi 45-letni Celjan, ki je v preteklosti igral v vseh selekcijah RK Celje Pivovarna Laško, med letoma 1991 in 1995 je štiri sezone nastopal tudi za člansko ekipo.

Ocvirk se je trenersko izpopolnjeval kot trener mlajših selekcij celjskega kluba, še pred tem pa kot trener mlajših selekcij v ŽRK Celje. Med letoma 2006 in 2011 je kot kondicijski trener in pomočnik dobil priložnost pri Kasimu Kamenici in pozneje še pri Tonetu Tislju ter Miru Požunu. V zadnjih sezonah je bil trener mladinske ekipe, s katero je osvojil zadnja dva naslova državnih prvakov, ob tem pa je ves čas skrbel za fizično pripravo članske ekipe.

Preberite še:

MRK Krka Ribnica
Sportal Dolenjski derbi kar malce presenetljivo v roke Trebanjcev
PSG Celje Pivovarna Laško
Sportal PSG brez milosti do Celjanov

 

 

Ne spreglejte