Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
6. 4. 2017,
21.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

selektor Borut Pahor Rokometna reprezentanca slovenska rokometna reprezentanca Veselin Vujović

Četrtek, 6. 4. 2017, 21.14

6 let, 6 mesecev

Obisk pri predsedniku

Borut Pahor sprejel bronastega selektorja Veselina Vujovića #foto #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Veselin Vujović Borut Pahor | Foto STA

Foto: STA

Selektorja rokometne reprezentance Veselina Vujovića in njenega direktorja Uroša Mohoriča je sprejel predsednik države Borut Pahor, ta je obljubil, da bo prišel Slovence spodbujat na tekmo z Nemci 3. maja v Stožicah.

Pred nadaljevanjem kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018 na Hrvaškem sta se selektor rokometne reprezentance Veselin Vujović in direktor Uroš Mohorič oglasila pri predsedniku Borutu Pahorju.

Ta je sprejel vabilo in obljubil, da bo 3. maja v Stožice z veseljem prišel spodbujat ekipo, ki je pred kratkim osvojila tretje mesto na svetovnem rokometnem prvenstvu v Franciji in vsem pokazala, kako se s kolektivno igro, veliko borbenostjo ter trdno samozavestjo lahko doseže, kar se zdi nemogoče, so sporočili iz urada predsednika.

Veselin Vujović o …

Veselin Vujović Borut Pahor | Foto: STA , Foto: STA , … odzivu Slovencev …
"Mislim, da so ljudje v Sloveniji spoznali, kako velik uspeh smo dosegli. Tako vodilni v državi kot običajni ljudje ga cenijo. Tako premier kot predsednik države sta nam izrazila veliko podporo in čestitke ter obljubila, da bosta prišla na tekmo z Nemci v Stožice, kar nam ogromno pomeni."

… Slovencih kot rokometnem narodu …
"Po vsem, kar smo doživeli po svetovnem prvenstvu, so Slovenci pokazali, da so rokometni narod. V okoliščinah, ki nam sprva niso bile v prid, smo naredili preobrat in napravili podvig."

… trenutnih dejavnostih.
"V preteklih mesecih sem malo počival, sprejel povabila na nekatere tabore, eden od takšnih me čaka tudi v Grčiji. Potem sledi še nekaj počitka in na vrsti bosta zahtevni tekmi z Nemčijo."

Druga kolajna v zgodovini

Vujović je januarja na svetovnem prvenstvu v Franciji s pomlajeno slovensko vrsto dosegel njen največji uspeh v zgodovini in naj dosežek svoje trenerske kariere. Po epskem preobratu je Slovenija premagala Hrvaško in si zagotovila drugo kolajno na velikih tekmovanjih v zgodovini.

Veselin Vujović bo že čez manj kot mesec spet imel selektorske obveznosti. | Foto: Sportida Veselin Vujović bo že čez manj kot mesec spet imel selektorske obveznosti. Foto: Sportida

Od oktobra je "le" selektor

Zanimivo pa je, da je Črnogorec že vse od oktobra, ko se je razšel z Zagrebom, brez klubske službe. Največ se je govorilo o njegovem morebitnem prevzemu Veszprema, kjer pa so se nazadnje odločili za švedskega Srba Ljuba Vranješa. Vujovića je Mednarodna rokometna zveza uvrstila med kandidate za najboljšega trenerja leta 2016, med katerimi je zasedel tretje mesto.

Bitka za Hrvaško se nadaljuje

Slovenci se bodo v začetku maja v kvalifikacijah za EP 2018, od katerega veliko pričakujejo, dvakrat pomerili z evropskimi prvaki Nemci. Prva tekma bo 3. maja v Stožicah, povratna pa tri dni pozneje v Halleju.

Po zmagi nad Švico in remiju s Portugalci ima Slovenija tri točke. Nemci imajo eno več, tretji so Portugalci s točko in četrti Švicarji s točkovno ničlo.
Ne spreglejte