Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
11. 9. 2015,
8.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Katar Doha Füchse Berlin Barcelona Veszprem Gašper Marguč

Petek, 11. 9. 2015, 8.00

7 let, 12 mesecev

Berlin spravil na kolena oba finalista lige prvakov in stopil na vrh sveta

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Superglobe, svojevrstno klubsko svetovno prvenstvo v rokometu, ki tradicionalno poteka v Dohi v Katarju, je tokrat postregel z velikim presenečenjem.

Pred njim je v polfinalu padla rokometna institucija Barcelona, a je še prihranil moči za finale. V njem je berlinski Füchse po podaljšku v dvorani Duhail v Dohi obračunal še z drugim finalistom lanske lige prvakov Veszpremom 28:27 (24:24, 15:13) in se več kot presenetljivo, a tudi več kot zasluženo veselil zmage na tekmovanju nekaterih najboljših klubov s posameznih celin in 400 tisočakov dolarjev.

To je druga berlinska lovorika v štirih mesecih, saj so maja v svoji dvorani osvojili pokal EHF, potem ko so v polfinalu zaključnega turnirja izločili Gorenje.

Norveški odrešenik

Füchse je bil v vodstvu večino tekme, katere bolj izenačen del je bil drugi polčas. Veszprem se je v podaljšku oddaljil za dva gola, a je nato Berlin odgovoril z delnim rezultatom 4:0 v petih minutah. Trije od omenjenih štirih golov so bili delo norveškega desnega zunanjega Kenta Robina Tønnesena, ki je skupaj zadel šestkrat. Še dva gola več je za Veszprem prispeval Renato Sulić. Gašper Marguč v finalu ni zadel, imel pa je en poskus.

"Počutim se super. Zdaj nas bodo ljudje bolj spoštovali. Premagali smo oba finalista lige prvakov. Ponosen sem na ekipo in nase. Težava je, da nimamo časa za proslavljanje, že čez dva dni nas čaka tekma nemškega prvenstva. Vseeno smo zelo veseli. Za to smo se borili, nismo imeli česa izgubiti," je za spletno stran Mednarodne rokometne zveze povedal Petar Nenadić, srbski zunanji igralec. Tretje mesto je osvojila Barcelona. Na turnirju so sodelovali še Club African iz Tunizije, Al Ahli iz Egipta, katarski Al Sadd in brazilski TAUB.

Berlinske lisice so tako dokazale, da se tudi v rokometu lahko občasno prerine na vrh kateri od manjših klubov. Čeprav Füchse ne velja za favorita niti v bundesligi in čeprav je poleti opravil temeljito prenovo ekipe. Migracije v eno in drugo smer so vključevale skupaj kar 16 igralcev.

Ne spreglejte