Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 5. 2021,
18.27

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Dragan Adžić Alja Varagić

Ponedeljek, 31. 5. 2021, 18.27

2 leti, 11 mesecev

ženska rokometna reprezentanca v zrečah

Adžić povabil nekaj novih obrazov, po porodu se je vrnila Varagićeva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Dragan Adžić | Dragan Adžić bo na pripravah spremljal tudi nekaj novih obrazov. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Dragan Adžić bo na pripravah spremljal tudi nekaj novih obrazov.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Danes se je v Zrečah znova zbrala slovenska ženska rokometna reprezentanca. Med novim enotedenskim terminom na koledarju Evropske rokometne zveze (EHF) bo črnogorski strokovnjak na klopi Slovenije Dragan Adžić na igrišču opazoval tudi nekaj novih obrazov, po rojstvu otroka pa se je v reprezentanco vrnila tudi Alja Varagić.

Uvodnega zbora se je udeležilo 14 rokometašic, med njimi tudi vratarka Branka Zec, ki si je na zadnji reprezentančni akciji poškodovala prednjo križno vez in prestala operativni poseg, ter Alja Varagić, ki se z novo sezono vrača na igrišče po rojstvu hčerke. V Zreče so prispele še Ana Abina, Živa Čopi, Nuša Fegic, Tija Gomilar Zickero, Ema Hrvatin, Manca Jurič, Petra Kramar, Dominika Mrmolja, Amra Pandžić, Maja Svetik, Maja Vojnovič in Nina Zulić.

Zaradi zdravstvenih težav na pripravah tokrat ne bo poleg Aneje Beganović, službeno sta zadržani Teja Ferfolja in Iza Bon Brzin, medtem ko se bodo preostale igralke ekipi pridružile med tednom.

Na Štajerskem bo izbrana vrsta bivala do nedelje. Treninge, na katerih bo Adžić s svojim štabom dekletom omogočil tudi individualno delo, bodo potekali v Slovenskih Konjicah, medtem ko bodo v hotelu Term Zreče in njegovi okolici na sporedu številne skupne aktivnosti, ki bodo še bolj povezale dekleta. Rokometašice v tem času čakajo tudi sociološko-psihološki testi ter testiranje telesne pripravljenosti, na podlagi katerih bo štab dekletom pripravil individualne programe, s katerimi se bodo lahko čim bolj optimalno pripravile na začetek nove klubske sezone.

Varagićeva vesela povabila

"Po porodu sem v zadnjem obdobju trenirala po individualnem načrtu treningov, ki mi jih je pripravil trener za telesno pripravo, medtem ko bom prvi pravi ponovni stik z rokometno žogo naredila ravno na pripravah ženske reprezentance, ki so pred nami," je dejala Varagićeva, ki je do danes v reprezentanci zbrala 65 nastopov in dosegla 122 golov.

Alja Varagić | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Levoroka rokometašica, ki se znajde na obeh igralnih mestih na desni strani napada, je še dodala: "Resnično sem vesela, da me je selektor povabil v Zreče, kjer smo se znova srečale z reprezentančnimi soigralkami. Obenem bom imela priložnost spoznati tudi dekleta, ki pred mojo nosečnostjo še niso bila poleg. Upam, da so pred nami dobre priprave pred prihajajočimi izzivi."

slovenska ženska rokometna reprezentanca Islandija, kvalifikacije za SP
Sportal Slovenke še sedmič na svetovno prvenstvo

Pogled, usmerjen proti koncu leta

S pripravami v Zrečah ženska izbrana vrsta začenja pogledovati proti koncu leta, ko jo čaka nastop pa svetovnem prvenstvu v Španiji. Obenem bo nastopila tudi v posebnem pokalu evropske rokometne zveze, namenjen reprezentancam, ki so neposredno uvrščene na naslednje evropsko prvenstvo, ki bo leta 2022 potekalo tudi v Celju in Ljubljani.

Poleg Slovenije bosta v njem nastopili obe sogostiteljici Črna gora in Severna Makedonija ter aktualne evropske prvakinje Norvežanke.

slovenska ženska rokometna reprezentanca Islandija, kvalifikacije za SP
Sportal Črnogorski strokovnjak ne skriva zadovoljstva, a ostaja previden
slovenska ženska rokometna reprezentanca Islandija, kvalifikacije za SP
Sportal Slovenke zanesljivo opravile s prvim polčasom
Ne spreglejte