SiolNET. Sportal RIO 2016
3,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Prispela (skoraj) v Slovenijo

Olimpijsko zlato z asketskim leskom #video #foto

3,13

termometer

Marjan Fabjan Tina Trstenjak
Foto: Matej Leskovšek

Pisca zlate slovenske judoistične pravljice z olimpijskih iger v Riu Tina Trstenjak in trener Marjan Fabjan sta se vrnila domov.

V Atenah je kolajno osvojila Urška Žolnir, v Pekingu Lucija Polavder, v Londonu spet Žolnirjeva, v Riu pa prvič kar dve varovanki judoističnega vladarja z Lopate Marjana Fabjana. Olimpijska prvakinja je postala Tina Trstenjak, bronasta pa je bila Ana Velenšek, ki bo iz Brazilije prispela zvečer. Fabjan in Trstenjakova sta se prek Trsta že vrnila iz Ria, in sicer v slogu.

Brez velikega pompa, vznesenih govorov in čustvenih izlivov. Asketsko, kot je to že navada v judoističnih krogih. Olimpijsko prvakinjo in njenega trenerja, ki je pravzaprav še precej več kot to, smo pričakali v Trstu.

[video: 59495 / ]

Ne ve, ali bo branila

Petindvajsetletni članici Fabjanovega kluba Sankaku z Lopate pri Celju se je v teh dneh še preveč dogajalo, da bi lahko vse silne vtise spravila po predalih svojega spomina. Za to bo še čas. Tako kot za slavje, smo prepričani. Čeprav je Tina delovala zelo resno.

"Vse se bo dogajalo sproti," se s slavjem ne obremenjuje Trstenjakova, ki tudi še ne ve, ali bo čez štiri leta v Tokiu branila olimpijsko zlato: "O tem se še nisva pogovarjala s trenerjem. Najprej je na vrsti počitek, tako fizični kot psihični. Telo to res potrebuje."

[video: 59497 / ]

Tina Trstenjak o slovenskih medaljah:

[video: 59498 / ] 

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 331
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin