Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 8. 2016,
12.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

1

Natisni članek

Tina Trstenjak Ana Velenšek Peter Kauzer Rio 2016

Nedelja, 14. 8. 2016, 12.08

6 let, 6 mesecev

Slovenski junaki iger v Riu se vračajo v domovino

Kje boste lahko pozdravili slovenske olimpijske junake iz Ria de Janeira?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

1

Marjan Fabjan Tina Trstenjak | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Slovenski olimpijci, ki so v Riu de Janeiru že opravili svojo olimpijsko nalogo, se počasi vračajo v domovino. Kanuist Peter Kauzer je v Benetke priletel že včeraj, olimpijska prvakinja Tina Trstenjak pa je danes dopoldne v družbi trenerja Marjana Fabjana pristala na mednarodnem letališču v Trstu.

Sprejemi na letališčih so vedno polni čustev. Tudi včeraj v Benetkah, ko je iz Brazilije pripotoval 32-letni kanuist Peter Kauzer, ki je v tretjem poskusu vendarle osvojil tako želeno olimpijsko kolajno (srebrnega leska), ni bilo nič drugače. Srečanje s hčerko je bilo prisrčno, vse skupaj pa so ovekovečili tudi fotografi.

Zlato se je najprej svetlikalo v Trstu

Danes dopoldne je na mednarodno letališče v Trst prispel tudi del slovenske judoistične reprezentance z olimpijsko prvakinjo Tino Trstenjak in trenerjem Marjanom Fabjanom na čelu. Drugi del bo v poznih večernih urah pripotoval na letališče v Benetke. V tej skupini bo tudi dobitnica bronaste olimpijske medalje Ana Velenšek, njena polsestra, - v Brazilijo je odpotovala kot sparing partnerica - Klara Apotekar in Mihael Žgank.

Dogajanje, sicer manj čustveno kot včeraj, v Trstu spremlja tudi naša ekipa, zato sveže vtise lahko pričakujete v kratkem.

V srebrnem Hrastniku bo veselo od 17.30 naprej

Olimpijsko proslavljanje se bo nadaljevalo v domačih krajih dobitnikov medalj. Najprej bodo proslavljali pred Delavskim domom v Hrastniku (zabava se je začela že v sredo, podoživite jo lahko v prispevku Hrastnik ponorel, mama Petra Kauzerja v solzah), domačem kraju najboljšega slovenskega kanuista zadnjih let.   

Kot nam je povedal Jakob Marušič s Kajakaške zveze Slovenije, bo sprejem za Kauzerja danes ob 17.30. "Vem, da bo veselo. Kadar je Peter vesel, je izjemno zabaven in verjemite, da je v teh dneh zelo vesel," je povedal Marušič.

Razposajeni Kauzer na zmagovalnem odru olimpijskih iger, ki ga je tako dolgo čakal. In v tretjem poskusu tudi dočakal. | Foto: Reuters Razposajeni Kauzer na zmagovalnem odru olimpijskih iger, ki ga je tako dolgo čakal. In v tretjem poskusu tudi dočakal. Foto: Reuters

Želi si čim večjega obiska, pričakuje ves Hrastnik in celotno kajakaško srenjo, "da se medaljo dostojno proslavi". Že zdaj pa vse stare in nove ljubitelje kajakaškega športa vabi na finale svetovnega pokala v Tacnu, ki bo na sporedu od 9. do 11. septembra. "Tam se bo Peter spet predstavil domačemu občinstvu," je napovedal Marušič.

Sprejem za judoiste na praznični ponedeljek zvečer

Sprejem za zlato-bronasto navezo iz judo kluba Sankaku na Lopati bo na praznični ponedeljek, 15. avgusta 2016, ob 19. uri.

Na obeh sprejemih bo tudi ekipa Sportala, zato pričakujte obsežen foto- in videomaterial s terena.

Ne spreglejte