SiolNET. Sportal RIO 2016
0,68

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nepredvidljivi Rio mesec pred spektaklom s 500-tisočglavo množico

0,68

termometer

Vsega mesec je še do začetka največjega športnega dogodka v letošnjem letu. Olimpijske igre v Riu bodo imele poseben pridih, pravijo organizatorji in poudarjajo, da so v celoti pripravljeni. A mnoge skrbijo dejavniki, ki bi lahko skazili celostno podobo.

Pogled na olimpijsko vas, kjer bodo v času olimpijskih iger prebivali športniki. Pogled na olimpijsko vas, kjer bodo v času olimpijskih iger prebivali športniki. Štadioni so zgrajeni, gradbinci se ukvarjajo le še z zadnjimi finesami, tako da bo med 5. in 21. avgustom vse pripravljeno na olimpijske igre, na katerih organizatorji pričakujejo najmanj 500 tisoč turistov.

Apartmaji, v katerih bodo v času olimpijskih iger nastanjeni športniki. Apartmaji, v katerih bodo v času olimpijskih iger nastanjeni športniki. Župan Ria Eduardo Paes in predsednik brazilskega olimpijskega komiteja Carlos Nuzman izpostavljata, da je mesto stoodstotno pripravljeno na začetek iger.

Tudi postelja v olimpijski vasi bo imela pridih olimpijskih iger. Tudi postelja v olimpijski vasi bo imela pridih olimpijskih iger. Več kot deset tisoč športnikov se bo potegovalo za olimpijske medalje, ki jih bodo poskušali osvojiti tudi Slovenci in Slovenke.

Čeprav napetost in pričakovanje pred začetkom iger naraščata, pa mnogi izpostavljajo stranske učinke, ki bi lahko vrgli temno liso nad največjim športnim spektaklom letošnjega leta.

Nekateri športniki že preizkušajo olimpijske objekte in se pripravljajo na največji letošnji športni dogodek. Na fotografiji brazilska plavalna ekipa v sinhronem plavanju v objektu Maria Lenk Aquatic Centre. Nekateri športniki že preizkušajo olimpijske objekte in se pripravljajo na največji letošnji športni dogodek. Na fotografiji brazilska plavalna ekipa v sinhronem plavanju v objektu Maria Lenk Aquatic Centre. Največja skrb je varnost športnikov in obiskovalcev. Na ulice bodo poslali kar 85 tisoč policistov in vojakov, kar je dvakrat več kot v Londonu 2012. Organizatorji umirjajo žogico, saj so prepričani, da so dobro pripravljeni, da varno pripeljejo igre do konca.

V Braziliji bodo poostreni varnostni ukrepi zaradi skrbi pred terorističnimi dejanji. V Braziliji bodo poostreni varnostni ukrepi zaradi skrbi pred terorističnimi dejanji. Strah prav tako vlada pred terorizmom, ki ne počiva. A Brazilci imajo na drugi strani že dovolj lastnega kriminala, pa čeprav so se v zadnjih letih zelo trudili, da bi zmanjšali stopnjo nevarnosti. Podatka, da se število umorov povečuje in da so prejšnji teden ugrabili tovornjak nemške televizije, sta dovolj zgovorna, da bodo morali biti obiskovalci zelo pazljivi. Prav tako so pred dnevi našli truplo pred prizoriščem, kjer se bo igrala odbojka na mivki.

Priprave na spopad z morebitnimi teroristi. Organizatorjem je na pomoč priskočila elitna francoska policija, ki je zadolžena za protiteroristična dejanja. Priprave na spopad z morebitnimi teroristi. Organizatorjem je na pomoč priskočila elitna francoska policija, ki je zadolžena za protiteroristična dejanja. Na gospodarsko nestabilnost so opozorili kar policisti sami, potem ko jih je približno sto stavkalo na osrednjem mednarodnem letališču z napisom "Dobrodošli v pekel". "Tukaj smo, da pokažemo prebivalcem in turistom, kakšno je dejansko stanje v Braziliji," je dejal 56-letni policijski veteran Alexander Neto. Nekateri celo grozijo s stavko v času olimpijskih iger, ker niso bili plačani, kot bi morali biti.

Pripravljeni so tudi trgovci: založeni so z artikli z uradnim logotipom olimpijskih iger. Pripravljeni so tudi trgovci: založeni so z artikli z uradnim logotipom olimpijskih iger. Naslednji dejavnik, ki je marsikoga odvrnil od poti v Rio, tudi nekatere športnike, je virus zika, ki ga prenaša komar. Pri večini so simptomi podobni gripi, lahko pa povzroči velike okvare na možganih novorojenčkov, katerih mame so bile okužene s tem virusom.

Delavci v podjetju Casa da Moeda izdelujejo medalje za junake olimpijskih in paraolimpijskih iger v Riu. Delavci v podjetju Casa da Moeda izdelujejo medalje za junake olimpijskih in paraolimpijskih iger v Riu. Upamo lahko, da bo torej od 5. do 21. avgusta vse le v znamenju športnih bojev in da zgornji negativni dejavniki ne bodo osrednja tema. In naj se čim več slovenskih športnikov in športnic vrne v domovino s kakšnim dodatkom s spodnje fotografije.

Komplet medalj, vsaka od njih pa bo športnikom prinesla veliko zadovoljstva. Zlata medalja bo športnikom prinesla še dodatne finančne nagrade, znesek pa bo odvisen od njihovih držav. Bomo Slovenci dočakali kakšno medaljo? Komplet medalj, vsaka od njih pa bo športnikom prinesla veliko zadovoljstva. Zlata medalja bo športnikom prinesla še dodatne finančne nagrade, znesek pa bo odvisen od njihovih držav. Bomo Slovenci dočakali kakšno medaljo?

Nekatera prizorišča na olimpijskih igrah v Riu:

Znamenita Maracana, na kateri bo finale nogometnega olimpijskega turnirja. Sprejme 75 tisoč gledalcev. Znamenita Maracana, na kateri bo finale nogometnega olimpijskega turnirja. Sprejme 75 tisoč gledalcev. Teniški kompleks, na katerem se bodo Roger Federer, Novak Djoković in druščina potegovali za medalje. Teniški kompleks, na katerem se bodo Roger Federer, Novak Djoković in druščina potegovali za medalje.

Aquatics Stadium bo prizorišče plavalnih preizkušenj in zaključnih bojev v vaterpolu. Aquatics Stadium bo prizorišče plavalnih preizkušenj in zaključnih bojev v vaterpolu.

Proga za BMX tekme. Proga za BMX tekme.

Slovenci bomo pogledovali proti Whitewater štadionu, kjer se bodo pomerili kanuisti in kajakaši, saj imamo kandidate za medalje. Slovenci bomo pogledovali proti Whitewater štadionu, kjer se bodo pomerili kanuisti in kajakaši, saj imamo kandidate za medalje.

Splošni utrip Ria

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin