SiolNET. Sportal Rekreacija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zlatko tekel z mislijo na vse otroke, tudi palestinske

4

termometer

 | Foto:
"Tekel sem z mislijo na vse, ki teči ne morejo, še posebej na otroke. Eni teh so prav gotovo tudi 'moji' Palestinci. Če sem letos pretekel 5, bom prihodnje leto, brez heca, meril na 10 kilometrov!"

S prvo pošiljko tekačev, ki so jih avtobusi pripeljali nazaj na izhodiščno točko 1. dobrodelnega teka Wings For Life World Run, ki je povezal več kot 47 tisoč tekačev na šestih celinah, je prispel tudi znani slovenski raper Zlatko, sicer znan tudi po svojih humanitarnih udejstvovanjih.

"Presenetil sem samega sebe. Očitno je fužinska šola, moja mladost in otroštvo, ki je bilo še tisto pravo, dobra dediščina kondicije, ki me bo spremljala vse do smrti," po vrnitvi na štartno mesto na Kongresnem trgu za Sportal pripovedoval Zlatko, opasan s palestinsko zastavo, ki ga v znak naklonjenosti palestinskim otrokom, ki jih je spoznal na rehabilitaciji v Soči, spremlja že kar nekaj časa.

"Palestinski otroci iz Soče so moja motivacija, na progi pa sta me še posebej fascinirali ena od mamic z otrokom v vozičku, ki me je prehitela, in pa seveda superbabica (Helena Žigon – op. p.). Vse skupaj je zelo hitro minilo, kot bi tekel pet in ne 30 minut. Zasledovalno vozilo me je ujelo na petem kilometru, pa še to samo zato, ker sem v časovni stiski, že čez nekaj minut me čaka snemanje videospota. Kakorkoli, prihodnje leto bom zagotovo meril na 10 kilometrov. Upam, da bom tekel s Heleno. Kapo dol," je še namignil Zlatko.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin