Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 10. 2015,
9.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marko Roblek

Petek, 9. 10. 2015, 9.36

6 let, 6 mesecev

Vrčki piva, brezplačni vavčer, kopica besed in rodili so se Vitezi Dobrega Teka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Marko Roblek je eden od 27 tekačev, ki so tekli na vseh 19 izvedbah ljubljanskega maratona. Potem ko je po prvih desetih že počasi izgubljal motivacijo, se je ob pivu rodilo tisto, kar živi še danes.

Štiriindvajset moških (med njimi tudi maratonec Matjaž Vrhunc) in samo tri ženske so v 19 letih – tolikokrat so organizatorji do zdaj namreč izpeljali ljubljanski maraton – tekli enega od treh razdalj, ki jih ponuja. 39-letnemu Marku Robleku, ta je tudi eden od kandidatov, ki so po našem mnenju najbolj zaznamovali ljubljanski maraton, je prvih deset nastopov na njem minilo prej, kot bi rekel keks, potem pa je izgubil motivacijo.

"Če sem prvih pet maratonov lovil svoje najboljše čase in se še danes lahko pohvalim, da imam osebni rekord (2.52) prav z 'ljubljanca', in naslednjih pet držal stik z najboljšimi, sem pri svojih 30 letih ostal brez oprijemljivega cilja. Vsaj tako se mi je zdelo. A zasukalo se je nekoliko drugače," se spominja Marko, ki je približno v istem obdobju začel tudi z zagonom priljubljene poletne tekaške prireditve Nočna 10ka na Bledu, ki bo prihodnje leto doživela že deseto izvedbo.

"Približno mesec ali dva pred maratonom sem premetaval po rokah tisti vavčer za brezplačno štartnino na 11. Ljubljanskem maratonu in se spraševal, kaj naj naredim z njim. Dan ali dva zatem smo s sodelavci sedli na pivo in po nekaj rundah ugotovili, da nas je kar nekaj, ki bi tisto leto šli v Ljubljano; na maraton ali polovičko.

Beseda je dala besedo in rodila se je Tekaška sekcija, ki je takoj skreirala svoje majčke, postavila navijaško skupino in si zadala cilje. Začetek zanimive zgodbe, ki je prav kmalu prerasel v Viteze Dobrega Teka, ki ljubljanski maraton dojemajo kot prav poseben vsakoletni 'občni zbor' in poleg vsega še zabavajo sebe in občinstvo," pravi zgovorni tekač, ki ima drugo desetletje ljubljanskega maratona tako v še lepšem spominu kot prvo.

"Seveda računam, da me tretje preseneti še bolj," namigne.

Verjetno pa bo presenetil tudi navijače, ki jih vsako leto bolj zanima, kakšne tekaške opreme si bo domislil. Predlani je z Vitezi Dobrega Teka tekel kot bosonogi gusar, lani pa je drvel v opravi rimskega legionarja. Vedno s ciljem, da dohiti kenijske maratonce, ki bolj kot za zabavo tečejo zaradi zaslužka.

Ne spreglejte