Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 5. 2013,
13.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marko Roblek

Ponedeljek, 6. 5. 2013, 13.54

8 let

Več kot 200 bosonogcev preganjalo oblake v Kranju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski bosonogci so v Kranju že tretjič zapored postavili svetovni rekord v udeležbi na mednarodni dan bosih tekačev.

Medtem, ko so se v nedeljskem jutru po Sloveniji vrstili nalivi in nevihte, v Kranju o dežju ni bilo ne duha ne sluha. Zna biti, da je energija skoraj 220 bosonogcev uspešno preganjala oblake in naredila izjemno prireditev.

Slovenski bosonogci so že tretjič zapored postavili svetovni rekord v udeležbi na mednarodni dan bosih tekačev. Med skoraj 60 prireditvami po svetu smo ohranili primat. Bosi tek pri nas ni samo domena nekaj entuziastov ampak vse bolj postaja masovno gibanje. Tekači so ugotovili, da je teči bos bolj zanimivo, zabavno in tudi zdravo, hkrati pa mnogi na ta način urijo pravilno tehniko teka. Pri preprečevanju poškodb je ta ključnega pomena.

V Kranju je vrvelo že od 9. ure zjutraj. Tekači so si lahko omislili minimalno obutev po znižanih cenah, se družili in spoznavali s prijatelji iz vse Slovenije in tudi Hrvaške. Krajša delavnica bosega teka, ki jo je vodil Marko Roblek je začetnike podučila, kako pravilno začeti teči bos. Malo pred 11. uro so najprej stekli najmlajši, ob 11. uri pa se je na tek podala preostala množica tekačev v uradnih majčkah bosega teka.

Tekli so od enega do štirih 2,5 km krogov, vsak po svojih sposobnostih. Čeprav tek ni bil tekmovalnega značaja, pa kot zanimivost povejmo, da je prvi za 10 km progo potreboval le 39 minut. Kljub nekaj žuljem, ki so jih dobili nekateri tekači, pa nihče ob prihodu v cilj ni mogel skriti širokega nasmeška in zadovoljstva. Mnogi so bosi tekli prvič in obljubili, da bodo tovrstni tek gojili tudi v prihodnje.

Dan se je v Kranju zaključil z zakusko in zabavnim programom. Pika na i pod taktirko živahne voditeljice je bil srečelov in skupinsko fotografiranje.

Prireditev je imela tudi močno dobrodelno noto, saj so udeleženci zbrali več kot 200 parov rabljenih, a še uporabnih čevljev. 4. Slovenski bosi tek bo 4. maja 2014.

Ne spreglejte