SiolNET. Sportal Rekreacija
0,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tudi Vogel in Cerkno pripravljena na prve smučarje

0,48

termometer

Vogel
Na Voglu bosta ta konec tedna obratovala sedežnica Brunarica in otroški park, preostale žičniške naprave pa bodo pognali ob prvi malo večji pošiljki snega. Foto: Facebook

Danes so v novo smučarsko sezono zakorakali tudi na Voglu in v Cerknem.

Na Voglu bosta obratovala sedežnica Brunarica in otroški park, po nočnem sneženju pa so se odgovorni odločili, da poženejo tudi vlečnico Storeč in štirisedežnico Orlove glave.

Trenutno stanje na Voglu:

Vogel december 2019

Vogel december 2019

Vogel december 2019

Odrasli smučajo za ceno vozovnice za nihalko, ki znaša 20 evrov, za otroke do 15.leta pa je obisk smučišča povsem brezplačen.

Ta konec tedna bodo smučarji lahko smučali po bolj ugodnih cenah. Odrasli bodo lahko smučali za ceno vozovnice za nihalko (20 evrov), za otroke do 15 let pa bo obisk smučišča brezplačen.

kanin Sportal V dolini še zeleno, kaj pa na slovenskih smučiščih? #video

Za december napovedujejo kar nekaj dogodkov. 20. decembra bodo pripravili tradicionalni dobrodelni božično-novoletni koncert, na katerem bodo namesto plačila gondole in vstopnice za koncert Triglavskih rož'c zbirali prostovoljne prispevke za šolski sklad Osnovne šole Bohinjska Bistrica.

Dan pozneje, 21. decembra, pa bodo v sodelovanju s Turizmom Bohinj organizirali Eko dan na snegu, ki prinaša posebne ugodnostmi za smučarje.

Na Voglu zagotavljajo, da bodo za slovenske družine dostopnejši čez vse leto. Uvedli so namreč Eko kartico, ki jo izdaja društvo Sobivanje, in jo bodo otroci dobili v vrtcu ali šoli. Kartica vključuje popuste na vozovnice, smučarsko šolo in najem smučarske opreme.

Kranjska Gora zasneževanje Sportal Predsednica žičničarjev opozarja: Zahod in jug nas prehitevata, mi pa stopicamo na mestu #intervju

Cerkno Foto: Arhiv smučišča

Z današnjim dnem se odpira tudi smučišče v Cerknem, kjer bodo smučarji danes in v nedeljo smučali po posebnih cenah ob odprtju sezone.

Vozovnica za odrasle bo stala 27 evrov, za mladino in seniorje 23,5, za otroke pa 15,5 evra.

Delovala bo blagajna Počivalo, kjer bo tudi vstopna točka na smučišče.

Na smučišču Cerkno bodo obratovale šestsedežnica Počivalo, štirisedežnica Brdo, dvosedežnica Grič in vlečnica Dolina. Preostale proge intenzivno zasnežujejo, tako da bo med prazniki omogočena smuka po celotnem smučišču, sporočajo s Cerkna.

Preberite še:

Golte dec 2019 Novice Na Golteh pričakujejo več kot 70 tisoč gostov #video Hervis, smuči Sportal Kakšno dolžino smuči potrebujem?

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin