SiolNET. Sportal Rekreacija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Triatlon jeklenih postregel z novim rekordom

2

termometer

V soboto, 27. 8., je v Bohinju potekal že 25. jubilejni Cebe triatlon jeklenih, ki je privabil tiste najbolj vsestranske rekreativce in vrhunske športnike ter postregel z novim rekordom proge.

Triatlon jeklenih je pravi izziv za vsakogar, ki želi preizkusiti meje svoje vzdržljivosti – 8 km veslanja s kajakom po Bohinjskem jezeru (do Ukanca in nazaj), 16 km gorskega kolesarjenja (od Bohinjskega jezera do parkirišča pod planino Konjščica) in 8 km teka po planinski poti preko Konjščice do Vodnikove koče na Velem polju - je trasa, ki zahteva odlično psihofizično pripravljenost.

Triatlon poteka v očarljivem naravnem okolju Triglavskega narodnega parka, vsakdo, ki mu je kos, pa se lahko upravičeno pobaha s pridevnikom ''jekleni''. O njegovi težavnosti priča tudi podatek, da je na njem doslej slavilo le šest zmagovalcev in devet tekmovalk.

Kljub zahtevnemu podvigu je letos organizatorje razveselil nov rekord proge, ki ga je s časom 2:20:16 postavil že sedemkratni zmagovalec triatlona, Marjan Zupančič, s čimer je izboljšal rekordno znamko za dobri dve minuti. Tekmovanje je sicer minilo v sončnem vremenu v nižinah in zelo vetrovnih razmerah v gorah, kjer je bil tudi cilj, ob zaključku dogodka pa so bili prireditelji izjemno zadovoljni:

''Vse je bilo super, brez zapletov, poškodb ali česa podobnega. Nastopilo je 120 posameznikov, od tega 14 žensk in 35 štafet. Med udeleženci so bili tudi nekateri vrhunski športniki - državni reprezentant v biatlonu Janez Marič je bil skupno drugi, kajakaš Jošt Zakrajšek je osvojil veslaško preizkušnjo, nekdanji biatlonec in olimpijec Jure Velepec pa je zmagal v svoji kategoriji,'' je povedal organizator Jure Sodja. Manjkali niso niti televizijski obrazi: ''Pri ženskah je Teja Lapanja, finalistka resničnostnega šova Survivor, slavila že četrto zmago.''

Pridejo 'posebneži'

Kljub naporom je kar nekaj tistih, ki se prireditve udeležujejo redno, tokrat pa so organizatorji sedem triatloncev z jubilejnim desetim nastopom nagradili s kolesarskimi čeladami. In kaj privlači rekreativce in vrhunske športnike, da se vedno znova podajo na štart? ''Triatlon je poseben po tem, da je namesto plavanja v programu kajak, zato se mogoče ne prijavi toliko 'klasičnih' triatloncev, pridejo pa 'posebneži', ki imajo radi kombinacijo kajaka, kolesarjenja in gorskega teka. Letos je bilo pred tekmovanjem sicer nekaj odpovedi zaradi poškodb in vročine, ki je onemogočala priprave,'' je dodal Sodja. ''Kar se tiče časov, gredo najboljši v skrajnosti, v povprečju pa ostajajo podobni kot v prejšnjih letih,'' je še dejal v zvezi s tokratnim rekordom.

Najboljši v absolutnem seštevku so se tokrat veselili tudi denarnih nagrad, prvi je dobil 500 evrov, drugi 300 in tretji 200 evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin