Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 4. 2018,
10.19

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

Natisni članek

smučanje smučišče

Petek, 13. 4. 2018, 10.19

6 let

Naj smučišče 2017/2018

To so najbolj priljubljena slovenska smučišča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87
Cerkno | Foto Facebook

Foto: Facebook

Glede na rezultate akcije Naj smučišče Slovenci najraje smučamo v Cerknem, smučarske vragolije pa izvajamo na Rogli. V kategoriji majhnih smučarskih centrov so glasovalci največ pozornosti namenili smučišču RTC Jakec Trije Kralji, med srednje velikimi pa Kopam. Kaj pa v tujini?

Za smučarskimi delavci je dolga zima in nadpovprečno veliko smučarskih dni. Čeprav smo že pošteno zakorakali v koledarsko pomlad, so nekatera smučišča še vedno odprta. Tako lahko še jutri (zadnjič) smučate na Krvavcu, še ves april pa bo smuka mogoča na najvišje ležečih slovenskih smučiščih - na Voglu in Kaninu.

Priljubljenost slovenskih smučišč so tudi letos preverjali organizatorji akcije Naj smučišče 2017/2018 (letos so jo izpeljali že 27. leto), ljubitelji smučanja pa so svoje glasove lahko oddajali na spletni strani www.najsmucisce.si.

Kanin | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V kategoriji velikih smučišč so glasovalci največ glasov oddali za Smučarski center Cerkno. Na drugo mesto so postavili smučišče Vogel, na tretje pa Kanin.

V kategoriji majhnih smučarskih centrov je zmagalo smučišče RTC Jakec Trije kralji. Drugo mesto so glasovalci rezervirali za SKI BOR Črni vrh, tretje pa za Mojstrano.

Golte | Foto: Facebook Foto: Facebook

Med srednje velikimi smučišči je največ glasov dobil smučarski center Kope, sledijo mu Golte, ki so zmagale lani in predlani, ter Soriška planina na tretjem mestu.

V kategoriji snežnih parkov je zmagal Snežni park Rogla, na drugo mesto so ljubitelji vijuganja po snežnih poljanah postavili Snežni park Vogel, na tretje pa Snežni park Krvavec.

Kaj pa čez mejo? Kot kažejo glasovi, oddani v akciji Naj smučišče, Slovenci najraje smučajo v italijanskih Dolomitih, natančneje v Kronplatzu, na drugo mesto so postavili Mokrine oz. Nassfeld, na tretje pa Sella Neveo oziroma italijanski del Kanina.

Podelitev priznanj najboljšim je potekala na gradu Rače. Vsi zmagovalni centri so prejeli kristalna priznanja Steklarne Rogaška.  | Foto: Podelitev priznanj najboljšim je potekala na gradu Rače. Vsi zmagovalni centri so prejeli kristalna priznanja Steklarne Rogaška.

Glasovanje za naj smučišče je vso smučarsko sezono potekalo na spletnem portalu www.najsmucisce.si s pomočjo radijske oddaje, ki so jo predvajali na Radiu SI, Radiu Koper, Radiu Maribor in petih drugih radijskih postajah po Sloveniji.

Glasovalci so lahko izbirali med 25 majhnimi smučišči, sedmimi srednje velikimi smučišči, sedmimi velikimi smučišči in petimi snežnimi parki v Sloveniji ter kar med 28 avstrijskimi in 14 italijanskimi smučišči. Za nazive najboljših so se smučišča potegovala v petih kategorijah: majhna, srednja in velika smučišča, tuja smučišča ter snežni parki.

Ne spreglejte