SiolNET. Sportal Rekreacija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tenisa se lahko naučite s posnemanjem

4

termometer

Učenje tenisa ni poceni, še posebej za tiste, ki se ga lotijo po "normalni" poti. Najprej je potrebno najeti igrišče, nato še trenerja. Ura z igriščem in trenerjem pa kar precej stane.

A obstajajo tudi druge poti za tiste, ki si želijo postati dobri teniški igralci. Najprej je potrebno imeti željo in motiv. Kdor tega nima, mu tudi najboljši trener na svetu ne more pomagati. Tisti pa, ki so motivirani, lahko uspejo tudi brez prevelikega posega v denarnico.

Skrivnost je v posnemanju. Lahko se posnema trenerja na igrišču ali pa igralce na video posnetkih, slikah, knjigah. Za bolj samostojne trenerji niti niso potrebni, čeprav je seveda dober trener, ki razume proces učenja, vedno koristen. Ni pa nujen. Nekateri ljudje imajo zelo dobre sposobnosti opazovanja. Lahko si na primer pogledajo katerega izmed teniških filmov, na katerem je dobro pojasnjen potek udarca, in potem to poskusijo sami na igrišču. Ko jim uspe pravilno ponoviti izvedbo udarca, so že na pravi poti, da se tega naučijo. Svojo formo lahko potem pilijo tako ob igranju s trenerjem kot tudi s katerim izmed teniških partnerjev.

Kje se lahko najde gradivo za učenje tenisa? V knjižnicah obstajajo različne knjige o učenju tenisa, samo pobrskati je treba. Še hitreje se da do koristnih napotkov priti na svetovnem spletu. Na priljubljeni spletni strani za izmenjavo videoposnetkov obstaja kopica dobrih posnetkov, na katerih so do potankosti razloženi in tudi prikazani vsi udarci. Obstajajo tudi počasni posnetki in posnetki najboljših igralcev na svetu. Skratka, materiala je dovolj, treba je le prijeti lopar v roke in se podati na teniško igrišče ali pred kakšno steno. A ta naj bo brez steklenih oken!

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin