SiolNET. Sportal Rekreacija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Špela Grošelj: "Ne morem toliko športat, kot lahko pojem“

1

termometer

Tako kot mnoge Slovence, je tudi Špelo Grošelj zasvojil tek, a ne zaradi tega, da lahko nezadihano poje na odru, ampak predvsem zaradi dobrega počutja in ohranjanja postave.

Pevka Špela Grošelj se je lani odločila za svojo tretjo dieto, s katero se je začela tudi intenziveje ukvarjati s športom. Fitnes včasih tudi z osebnim trenerjem, skupinska vadba, med katero ji je najljubša zumba in tek, to so športi, ki so pevko „zasvojili“, konec meseca pa se bo na šoli kajtanja preizkusila še v tem vodnem športu.

Boj s kilogrami Špela vedno znova pove, kako težko se je spopadati s kilogrami, šteti vnesene kalorije, zato ji nova pridobljena športna postava pomeni toliko več in jo bo športom ohranjala, saj pravi, da ji telo ne dopušča, da bi sedela pred televizorjem in jedla čips, zato raje teče in si kdaj pa kdaj privošči tudi sladke pregrehe. S tekom je osvojila že nekaj osebnih ciljev in se že dvakrat spopadla z ljubljanskimi ulicami na 10 kilometrski dolžini, a letos se je odločila za daljšo – polmaratonsko, kar bo njen osebni rekord: "Že zdaj povem, da ne bom tekla na rezultat, da se ne bodo potem pojavljali različni komentarji: 'Jaz bi to še prehodu hitreje'. Teči grem zase in upam, da mi uspe.Energična glasba za miren tek Na Ljubljanski maraton se je pripravljala po treningu, ki ji ga je napisal trener, zadnji teden pa bo, razen testa na 15 kilometrski razdalji, bolj počivala. S Špelo smo se dobili ob Koseškem bajerju in takoj začutili, zakaj je pri njeni pojavi težak tudi tekaški trening na prostem, saj je imela v trenutku navijače iz bližnje klopi. Tudi to je eden izmed razlogov, zakaj vedno teče s slušalkami v ušesih iz katerih prihaja energična glasba.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin