Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 8. 2012,
16.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rekreacija ulična košarka svetovno prvenstvo

Sreda, 22. 8. 2012, 16.46

8 let

Slovenski prvaki proti Garbajosi in Jimenezu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sezona ulične košarke pri nas je že končana, državne prvake, ekipo Iščemo sponzorja (FormaIpros), pa čaka še najpomembnejše dejanje. Prvo uradno FIBA 3na3 svetovno prvenstvo.

Grška prestolnica bo med 23. in 25. avgustom prizorišče prvega uradnega FIBA 3na3 svetovnega prvenstva v ulični košarki. Med 24 ekipami, ki bodo veščine ulične košarke prikazale pod atenskimi obroči, bo tudi slovensko moštvo Forma+Ipros (Iščemo sponzorja).

Aktualni prvaki devete sezone Samsung DP v ulični košarki so si z julijsko zmago nad ekipo Kerovi zagotovili mesto na premiernem svetovnem prvenstvu, na katerem se bodo uličarji v štirih skupinah, v vsaki bo šest moštev, borili za naslov najboljših na svetu. Slovenijo, ki bo po površini ozemlja druga najmanjša udeleženka uličnega mondiala (manjša je le državica iz Tihega oceana Guam s površino 549 km²), bodo zastopali Simon Finžgar, Adin Kavgić, Rok Vrečič in Davor Sattler.

V skupinskem delu se bodo slovenski državni prvaki v parku Zappio pomerili z reprezentancami Latvije, Češke, Nepala, Srbije in Španije. Za slednjo bosta igrala tudi olimpijska podprvaka iz Pekinga Carlos Jimenez in Jorge Garbajosa. Prvi nasprotniki košarkarjev deželice izpod Alp bodo Nepalci, obračun pa bo na sporedu v četrtek ob 19.30 po lokalnem času (18.30 po slovenskem).

V drugi krog tekmovanja, med najboljših 16, se bodo uvrstile po štiri najboljše ekipe iz vsake skupine. V primeru napredovanja se bo Slovenija križala s skupino, v kateri so Venezuela, Guam, Mehika, Ukrajina, Argentina, Francija. Tako dvoboji 1/8 finala, kot tekme najboljše osmerice, polfinale tekme in tekmi za odličja bodo na sporedu v soboto.

Ne spreglejte