Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Nedelja,
28. 5. 2017,
8.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

dm tek dm tek za ženske rekreacija tek

Nedelja, 28. 5. 2017, 8.40

6 let, 6 mesecev

dnevnik

Si tekla štiri kilometre ali šest? Ne, šla sem na petko. #dmtek

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Dm tek 2017 | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Sliši se kot šala, a to je bilo včeraj pogosti pogovor na 12. dm teku za ženske, kjer je prišlo do napake pri usmerjanju tekačic na trasi. Ko smo prispele na cilj, smo nekatere tako izvedele, da smo pretekle več kot šest kilometrov. Trasa se je res zdela nekam daljša …

Pred štartom na letošnjem dm teku sem malo dvomila o svojih tekaških sposobnostih, saj se v tek letos nisem spustila niti enkrat. Če se prav spomnim, sem nazadnje tekla na lanskem dm teku, saj sem vmes našla drugačen način rekreacije, zato sem tek postavila na stranski tir.

Na 12. dm teku je teklo več kot 7.500 tekačic:

Prijavila sem se na petkilometrsko traso, češ to bom pa že zmogla. Sprva je šlo, tudi zahvaljujoč počasnemu valu tekačic, ki ti hočeš nočeš narekuje tempo. A tako pač je, na svojem tretjem dm teku sem se že navadila, da to ni dogodek, kamor greš merit svoj rezultat in ga celo izboljševat, temveč se družit in pokramljat z ljudmi, ki jih sicer ne vidiš vse leto.

dm tek 2017 | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Tako sva denimo z Jano Morelj, radijsko voditeljico in vremenarko, ugotovili, da sva imeli en super klepet, boljši kot med kavo v mestu, za katero bi se bržkone menili en mesec in potem stalno prestavljali. Zato sva tekmovalnost postavili na stran in izmenjavali informacije, kaj se nama dogaja v zadnjem času.


Preberite še:
Nepričakovana sprememba na trasi razširila komplet nagrad #foto
Najbolj ženski tek v državi, kot ga še ni bilo #reportaža


Kdaj bo že konec?

Po (pre)mnogih klancih čez Rožnik je bilo vprašanje "Kdaj bo že konec" in "Koliko še?" počasi kar primerno. "Sva že blizu cilju" sem poznavalsko rekla Jani, ki se je dm teka udeležila prvič. Ampak sem se zmotila. Proge kar ni bilo konec in počasi sem postajala že malo nejevolja, češ očitno pa teh pet kilometrov le ni takšna mala malica, kot sem sprva mislila. Podvomila sem o svoji kondiciji!

Tempo narekuje val tisočih tekačic:

Potem pa končno zadnji klanec navzdol, tisti najbolj sončen, travnat in mehek. Ob straneh množica, ki spodbuja, da je konec in bodri. Ok super, uspelo nama je. Pogled na uro: uf, dolgo, dolgo.

Dm tek 2017 | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Dm tek 2017 | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Nato pa vprašanje: Sta pretekli štiri kilometre ali šest? Hm … kako, prijavljeni sva bili na petkilometrsko traso. In potem pojasnilo, da je prišlo do napake in da so nekatere tekačice pretekle premalo, kar je zmedlo tudi njih, nekatere pa smo pretekle preveč. Jaz in Jana sva pretekli denimo 6,6 kilometra. Super, še zmorem. Nič slabe volje, le potrditev, da se proga ni vlekla samo v moji glavi.

Za naju z Jano je bil letošnji tek malo daljši, kot sva hoteli. | Foto: Vid Ponikvar Za naju z Jano je bil letošnji tek malo daljši, kot sva hoteli. Foto: Vid Ponikvar

Miha Deželak: Tek je bil malo čuden

Nič nismo bili jezni, verjamem, da tudi preostale tekačice ne, no, razen morda tiste, ki so pretekle premalo. Navsezadnje dm tek že nekaj let velja bolj kot dogodek za super sobotno druženje s tekom in ne zgolj tek, kjer bi lovil osebne rekorde. Ampak naslednje leto, dragi organizatorji, pa nisem za takšne "potegavščine" (pomežik).

Ne spreglejte