Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 3. 2015,
21.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

dm tek Tivoli

Ponedeljek, 30. 3. 2015, 21.22

6 let, 6 mesecev

Še dva meseca do 10. dm teka. Že migate in zakaj ne?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Natanko dva meseca nas ločita od štarta dm teka, najbolj množične ženske rekreativne prireditve v Sloveniji, ki letos praznuje okroglih deset let. Ravno pravšnji čas za začetek miganja.

Tek, ki se ga je upravičeno oprijel naziv ženski tek, saj na njem nastopajo le predstavnice ženskega spola (moški se ga udeležijo le v okviru fantovščin ali podobnih domislic), se je v zadnjih letih dodobra uveljavil med slovenskimi tekačicami. Vsako leto privabi več kot osem tisoč žensk, deklet, babic, pri čemer je zanimivo, da je udeležba vrh dosegla na 6. dm teku leta 2011, ko se ga je udeležilo 8.739 tekačic, potem pa je malenkost upadla, a je še vedno višja od osem tisoč udeleženk.

Prijave že s 7. aprilom

Letos, ko bo dm tek praznoval deseto obletnico, organizatorji kajpak pričakujejo precejšnje zanimanje. Koliko ga bodo deležni, bo znano že kmalu. Prijave na 10. dm tek se namreč v vseh dm poslovalnicah po Sloveniji odprejo že prihodnji torek, 7. aprila 2015.

Brezplačne skupne priprave vsak četrtek ob 17.30

Tudi letos bodo na sporedu brezplačne skupinske tekaške priprave, ki jih bodo pripravili v osmih krajih po Sloveniji. V Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Kopru, Novi Gorici, Novem mestu in Ajdovščini se boste lahko pod vodstvom izkušenih trenerjev pripravljali vsak četrtek ob 17.30.

Osem ambasadork je "začelo že danes"

Ena od (že razkritih) novosti 10. dm teka je program Danes začnem, v okviru katerega se osem žensk, ki so jih izbrali na podlagi žreba in so postale ambasadorke dm teka, pripravlja na največjo žensko rekreativno prireditev v Sloveniji. Pri tem jim pomaga skupina strokovnjakov na čelu s Klemnom Dolencem, ki jim je na voljo za vsa tekaška vprašanja, Iztokom Čopom, ki je tu za vsa motivacijska vprašanja, in prehranska strokovnjakinja Nada Rotovnik Kozjek, ki izbrankam svetuje na področju prehrane.

Kakšna bo barva majice s štartno številko, v kateri se bodo tekačice 30. maja 2015 podale na 5- in 10-kilomersko traso, za zdaj ostaja skrivnost. Prav tako za zdaj ostaja skrivnostni tudi končni naslovnik, kamor bodo romala zbrana sredstva in pomoč donatorjev. Več kmalu …

Ne spreglejte