Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 9. 2014,
8.23

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Konjiški maraton

Ponedeljek, 29. 9. 2014, 8.23

4 leta

Prijavljenih skoraj 900 tekačev, zmagovalca polmaratona Lucija Krkoč in Robert Kotnik (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Slovenskih Konjicah so že drugič uspešno izpeljali enega največjih športnih dogodkov na Štajerskem, Konjiški maraton. Teklo je skoraj 900 ljudi, program so nadgradili z dvema dobrodelnima tekoma.

Že prvo leto so se izkazali kot odlično organizirana prireditev z dobrim naskokom: prijavilo je 550 tekačev v družbi lepega števila navijačev, kljub nezavidljivemu hladnemu deževnemu vremenu. Letos so presenetili: na maraton v prijetni temperaturi je bilo prijavljenih skoraj 700 maratoncev, kar je skupaj z dobrodelnimi teki pomenilo okoli 900 prijavljenih tekačev.

Dobrodelni tek za sklade lokalnih osnovnih in srednjih šol

Dobrodelna Tek šolarjev in Tek občanov sta pritegnila prav lepo število ljudi, ki so s simbolnim kratkim tekom po slikovitem konjiškem starem mestnem jedru prispevali v šolske sklade lokalnih osnovnih in srednjih šol.

Poleg odlične tekme, katere prenos je bilo mogoče ves čas spremljati v živo na spletni strani, komentiral pa jo je strokovni komentator Peter Kavčič skupaj s povezovalko Tjašo Kangler, se je na konjiškem Mestnem trgu razvilo zabavno popoldne.

Že pred štartom je vzdušje elektrila odlična rock skupina Take off, pozneje se je na odru pridružil ansambel Žvižg, organizatorji pa so presenetili z nepričakovani klici na oder – med tekači so bili namreč tudi lokalni glasbeniki, ansambel Glas in ansambel Unikat, ki so zaigrali nekaj pesmi.

Med tekači in navijači se je čutilo dobro vzdušje, Konjiški maraton je upravičil svoj slogan "maraton z dušo".

Vsak tekač je prejel bogato darilno vrečko, v kateri je bila tudi simpatična štajerska malica (hlebček kruha, kos salame in steklenička vina), na trasi so jih spodbujali harmonikarji. V bližnjih Zrečah so ob trasi pripravili še en oder z živo glasbo, kjer je bilo veliko navijačev, tako da so tekaške noge tekle precej lažje, kar je vidno tudi v dobrih rezultatih.

Ne spreglejte