Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 9. 2014,
16.58

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Konjiški maraton

Petek, 12. 9. 2014, 16.58

4 leta

Letošnji Konjiški maraton obljublja več tekačev in več znanih obrazov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V nedeljo, 28. septembra, bo na sporedu drugi Konjiški maraton. Lani se ga je udeležilo več kot 500 tekačev, letos pa organizatorji obljubljajo še višjo številko.

Lani so Konjičani navdušili z enim največjih športnih dogodkov na Štajerskem in obetajočim sloganom maraton z dušo. S sloganom so izrazili svojo posebno skrb za tekače, saj jim želijo dati več – prijetno vzdušje in domačnost, bogato darilno vrečko s štajersko malico v zahvalo in prijeten spomin na vinorodne štajerske konce s tekom po zeleni trasi podeželja Dravinjske doline.

Na prvi Konjiški maraton se je prijavilo 550 tekačev, med njimi tudi znani atleti, kot so Robert Kotnik, slepi tekač Sandi Novak in eden najboljših slovenskih maratoncev Anton Kosmač, ki je s Konjiškega maratona odnesel tudi najprestižnejše prvo mesto na 21-kilometrski progi. Ta naslov je v ženski konkurenci osvojila Mateja Mlinar.

Kljub velikim dosežkom bo drugi Konjiški maraton skušal premikati meje. "Imamo pestrejši spremljevalni program, naš cilj je še večje število tekačev, tokrat jih na samem maratonu pričakujemo vsaj 600. Tekaško razpoloženih pa letos na konjiškem Mestnem trgu še več, saj smo poleg deset- in 21-kilometrske proge dodali dva krajša dobrodelna teka, Tek šolarjev in Tek občanov," razlaga idejni vodja Konjiškega maratona Anton Noner.

Dobrodelna teka sta kratka in osnovana tako, da tekači z delom svoje štartnine, ki znaša pet evrov, prispevajo v šolske sklade okoliških šolskih ustanov. Tek šolarjev je tek osnovnošolcev po triadah – tečejo za lokalne osnovne šole na 450, 600 in 1000 metrov. Tek občanov pa je tek vseh preostalih tekaških navdušencev na 1000 metrov, ki bodo tekli za šolski sklad Šolskega centra Slovenske Konjice – Zreče, kamor spadata gimnazija in poklicna srednja šola.

Uspešno zgodbo potrjujejo tudi skozi svoje podpornike – za ambasadorje Konjiškega maratona so se namreč javno izrazili izjemni slovenski športniki: košarkarja in selektorja Jure Zdovc ter Miloš Šporar, nordijski kombinatorec in olimpijec Marjan Jelenko, svetovni prvak v ultratriatlonu Miro Kregar ter maratonec, novinar in prevajalec Velike tekaške knjige Igor Jurič.

Prijave na drugi Konjiški maraton so še v teku na spletni strani www.konjiskimaraton.si, odprte pa bodo do 19. septembra. Cena prijave za posameznike je 29 evrov, za skupine pa 27 evrov na osebo ob prijavi najmanj desetih tekačev.

Ne spreglejte