Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 6. 2014,
12.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Na kolo kolesarstvo pravila

Četrtek, 5. 6. 2014, 12.49

8 let

Na pivo na predvečer maratonske preizkušnje?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Organizatorji Maratona Franja so v izogib nevšečnostim in zavoljo bolj tekočega poteka tridnevnega festivala kolesarstva objavili 10 zlatih pravil za lažje preživetje kolesarskega zalogaja.

Še preden sedete na kolo in si pripnete štartno številko, izpolnite obrazec na hrbtni strani številke. V primeru nezgode – bog ne daj! – bodo ti podatki reševalni službi v veliko pomoč.

1. Na prizorišče pridite pravočasno Vse prijavne obveznosti opravite že prej, tudi štartne številke prevzemite že dan prej. Če boste na dan maratona preveč hiteli, se kaj lahko zgodi, da boste v naglici pozabili na najbolj ključne stvari.

2. Preverite opremo Kolo pravočasno odpeljite na servis, kjer bodo preverili njegove vitalne dele. Preizkušanje novega kolesa na razdaljah, kot sta mala (97 kilometrov) in velika Franja (156 kilometrov), ni priporočljivo, raje se odpravite s preizkušenim. Ne pozabite na rezervno zračnico!

3. Ne pozabite na gašenje žeje Na vožnjah, ki trajajo več kot eno uro, je priporočljivo piti izotonične napitke. V toplem vremenu (in v nedeljo to prav gotovo bo) je treba na uro spiti od 500 do 600 mililitrov. Zgolj voda kot voda je za dolgotrajne napore neprimerna, saj nima dovolj elektrolitov oziroma soli, ki jih s potenjem izgubljamo. Če izotoničnih pijač ne prenašate, si na okrepčevalnicah postrezite s slanim pecivom. Bolje to kot nič. Večina zdravstvenih težav na cilju je bila do zdaj povezana z dehidracijo, izgubo soli in posledičnimi krči.

4. Hrana. Odločite se za ogljikove hidrate! Najbolj primerna hrana na maratonu so prav gotovo ogljikovi hidrati. Te boste na okrepčevalnih postajah našli v obliki piškotov in energetskih ploščic. Jesti je treba začeti že po prvi uri kolesarjenja, če boste čakali na lakoto, bo prepozno. Najbolje pa bo, če boste redno uživali manjše prigrizke.

5. Ne hitite mimo okrepčevalnih postaj Davek, ki ga boste plačali zaradi dehidracije in izpraznjenih energetskih zalog, bo lahko velik, prijetna izkušnja pa se bo sprevrgla v nočno moro, po kateri se še nekaj dni ne boste sestavili.

6. Mislite na sotrpine za vami Postanke na okrepčevalnicah je treba kolesarjem za vami naznaniti, še posebej če so hitrosti večje in če se skupina ne namerava ustaviti.

7. Spremljajte dogajanje okrog sebe Pri množičnih prireditvah je izredno pomembno, da imate pregled nad dogajanjem, da budno spremljate, kaj se dogaja deset, pa tudi sto metrov pred vami. Pomembno je, da se ne prerivamo brez potrebe, saj je proga dovolj dolga, priložnosti za prehitevanje na varnih mestih pa še dovolj.

8. Večer pred maratonom ni pravi čas za piknik Nepravilen obrok pred dirko lahko napravi veliko slabega. Zaužiti je treba predvsem hrano, bogato z ogljikovimi hidrati, kot je krožnik testenin ali riža s paradižnikovo omako, pečeno pusto meso z malo zelenjavne priloge in sveža solata. Za sladico si lahko privoščite jabolčno pito ali kos sadja, ne pozabite pa niti na tekočino.

Kakšno pivo ni prepovedano, le pravo mero je treba imeti in ob njem popiti vsaj dva decilitra vode, da se diuretični učinek piva izniči.

9. Razporedite moči V fazi adrenalinskega navdušenja se kolesarji na maratonu prevečkrat zapodijo in s tem nevede močno načnejo glikogenske rezerve v mišicah. Tempo je treba prilagoditi svojim sposobnostim in dolžini proge.

10. Skrbite za čisto okolje Ovitkov energetskih ploščic, gelov in praznih bidonov ne mečite na cesto ali v naravo. Če že ne zaradi varovanja narave, pa vsaj zaradi varnosti, saj se je v preteklih letih večkrat zgodilo, da so se dogajali zdrsi na odvrženih ovitkih energetskih ploščic.

Ne spreglejte