SiolNET. Sportal Rekreacija
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Ultramaratona Celje-Logarska dolina letos ne bo

Letos brez ultramaratona z najdaljšo tradicijo v Sloveniji

0,03

termometer

tek
Foto: STA

Ultramaratona Celje-Logarska dolina, ki je potekal prvo soboto v septembru, letos ne bo. Zaradi premalo izkazanega interesa za takšne ekstremne podvige je namreč postal prevelik organizacijski zalogaj. Po tehtnem razmisleku sta se zato organizatorja Društvo maratoncev in pohodnikov Celje in Celjski sejem odločila, da se maratonu odpovesta.

Pomembno vlogo pri izvedbi tega tekaškega praznika je poleg organizatorjev prevzela tudi Slovenska vojska, ki je poskrbela za pomemben del izvedbe vseh ultramaratonov Celje-Logarska dolina do zdaj. V projekt so se vključile tudi občine, prek katerih poteka 75 kilometrov dolga trasa.

Vendar pa vedno večja logistična zahtevnost dogodka in visoki stroški onemogočajo, da bi se ta ekstremni podvig ohranil, pojasnjujeta organizatorja ultramaratona.

Odkrivaj Slovenijo, Logarska dolina Foto: Ana Kovač

Dejali so tudi, da ultramaratonu niso več naklonjeni v Logarski dolini. Občina Solčava je namreč v postopku sprejemanja občinskega odloka, s katerim bodo prepovedali vse javne prireditve v Logarski dolini z namenom zaščite doline.

"Čeprav je ultramaraton dolgo živel, pa vedno manjša udeležba tekačev pove svoje. Morda je to pokazatelj, da je čas za novo športno preizkušnjo," še navajata organizatorja tekaške prireditve.

Ultramaraton Celje-Logarska dolina je cestni ultramaraton z najdaljšo tradicijo pri nas, lanski pa je bil 34. po vrsti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin