Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 12. 2014,
12.16

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

smučarska sezona Vogel Krvavec Kranjska Gora Cerkno Rogla

Sreda, 10. 12. 2014, 12.16

1 leto, 5 mesecev

Kot kaže, se bo končno začelo: Vogel, Krvavec in Rogla vabijo na smuko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekaj hladnih dni je poskrbelo, da so snežni topovi končno lahko nastreljali tisto, kar najbolje znajo, umetni sneg, svoje pa je prispevala tudi narava. Smuka se obeta na Voglu, Krvavcu in Rogli.

Najvišje slovensko visokogorsko smučišče Vogel bo po jesenski smuki, ki jo je tri tisoč smučarjev okusilo že predzadnji novembrski konec tedna, jutri, 11. decembra, znova pognalo žičniške naprave.

Obratovali bosta štirisedežnica Brunarica in Orlove glave, v petek pa se bo odprl tudi otroški park. Smučišče bo odprto od 9. do 15. ure, plačali pa boste le za prevoz z nihalko (odrasli 13,5 evra, otroci 9 evrov). Do naslednje pošiljke snega - na Voglu namreč nimajo sistema za umetno zasneževanje in so odvisni zgolj od pomoči narave - bodo preostale naprave mirovale.

Tudi Krvavec se te dni pospešeno pripravlja na odprtje sezone. Prve smučarje pričakuje že v petek, 12. decembra, ko bodo pognali vlečnico Luža in štirisedežnico Tiha dolina, deloval pa bo tudi otroški trak Gospinca. V soboto se bo spekter žičniških naprav še okrepil, saj bodo odprli tudi dvosedežnico Njivice ter pognali šestsedežnico Vrh Krvavca in dvosedežnico Kriška planina. Za celodnevno smučarsko vozovnico boste odšteli 31 evrov za odrasle in 17 evrov za otroke.

Tudi Rogla v smučarskem pogonu

Sezono bodo v soboto, 13. decembra, odprli tudi na Rogli, kjer bodo obratovale vlečnice Uniorček 1, Košuta in štirisedežnica Planja. Enotna cena smučarske vozovnice bo 16 evrov za odrasle in 8 evrov za otroke do 14. leta.

Obsežni zasneževalni manevri v teh dneh potekajo tudi na smučišču Cerkno in v Kranjski Gori, kjer smučarski delavci kljub napovedim, ki obetajo otoplitev, še niso vrgli puške v koruzo. Kranjskogorci še vedno računajo, da bi smučarsko sezono 2014/2015 lahko odprli že ta konec tedna, v Cerknem pa teden dni kasneje. A obljub ne dajejo. Višja sila ima pač zadnjo besedo.

Ne spreglejte